joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăBeat la volanul Guvernului: USR PLUS i-a retras sprijinul politic premierului Cîțu...

Beat la volanul Guvernului: USR PLUS i-a retras sprijinul politic premierului Cîțu și cere Coaliției schimbarea acestuia

Liderii USR PLUS au decis, în cadrul ședinței de miercuri noapte, să-i retragă sprijinul politic premierul Florin Cîțu și să ceară în cadrul coaliției de guvernare schimbarea acestuia. Altfel, au anunțat ei, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva acestuia.

Iată comunicatul USR PLUS postat de copreședintele Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook, după miezul nopții de miercuri spre joi:
”Decizia Biroului Național al USR PLUS din această seară este că vom susține o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu.
USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu, care a aruncat țara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare.
Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern.
În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.
Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru Justiție în viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiție, inclusiv desființarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîțu.
Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie”.
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate