sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăBlat PSD-PNL-UDMR: Gruparea Cîțu a reușit, cu sprijinul PSD, să amâne votarea...

Blat PSD-PNL-UDMR: Gruparea Cîțu a reușit, cu sprijinul PSD, să amâne votarea moțiunii de cenzură până după decizia CCR

Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului au decis, în ședința de joi, ca moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR să fie citită în ședința plenului reunit al Parlamentului convocată pentru joi, ora 16.00, iar dezbaterea și votarea ei să fie amânate până când se pronunță Curtea Constituțională pe sesizarea depusă de Guvern.

Dacă decizia privind citirea moțiunii a fost luată cu voturile USR PLUS, PSD, AUR și minorități, amânarea votării moțiunii de cenzură a fost decisă de PNL, PSD și UDMR.

Ludovic Orban nu și-a exprimat votul, însă a precizat că votul dat reprezintă o împiedicare a exercitării unui drept constituțional de depunere și votare a unei moțiuni de cenzură.

„Ați încălcat principiul statului de drept prin acest vot”, le-a spus Ludovic Orban colegilor din Birourile permanente.

Potrivit art. 113, alin 3 din Constituție, ”moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere”

Curtea Constituțională a stabilit pentru 15 septembrie termenul până la care Guvernul și Parlamentul trebuie să transmită punctele de vedere. Data dezbaterii de către CCR a sesizării Guvernului încă nu a fost stabilită.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate