vineri, iulie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiPoliticăLudovic Orban: Decizia de a amâna votul pe moțiunea de cenzură este...

Ludovic Orban: Decizia de a amâna votul pe moțiunea de cenzură este profund neconstituțională

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că decizia de a amâna votul pe moțiunea de cenzură până când CCR se va pronunța pe sesizarea depusă de tabăra Cîțu este ”profund neconstituțională”. El susține că invocarea conflictului de natură constituțională nu poate să oprească moțiunea de cenzură și a invocat o decizie a Curții Constituționale pronunțate în 2020 pe vremea când era premier. Liderul PNL a mai spus că ”PSD nu se mai poate prezenta în ochii cetățenilor ca un partid de opoziție” – informează G4Media.

”Nu am votat această propunere. Această propunere și decizie luată de BPR este profund neconstituțională. Colegii să-și aducă aminte anul 2020, invocarea declanșării conflictului juridic de natură constituțională nu poate să oprească moțiunea de cenzură. Ca premier al PNL, în august 2020, când PSD a inițiat moțiune de cenzură împotriva cabinetului pe care îl conduceam, eu însumi am invocat un conflict juridic de natură constituțională. În cuprinsul deciziei CCR a spus foarte clar că Parlamentul a procedat corect în derularea procedurii moțiunii de cenzură”, a declarat Ludovic Orban.

PSD nu a apelat la asemenea tertipuri nici măcar când a apărat guvernele PSD, a mai spus Orban.

”PSD nu se mai poate prezenta în ochii cetățenilor ca un partid de opoziție. Comportamentul PSD este absurd, antidemocratic, perfid față de cetățeni pentru că poziționarea lor este foarte ciudată. PSD nu a apelat la asemenea tertipuri nici măcar când a apărat guvernele PSD. Asta arată că PSD e un adversar al statului de drept, al democrației. Toți cei care au votat au făcut-o neținând cont de jurisprudența CCR” – a spus Ludovic Orban.

„Tertipurile vor continua și au continuat și azi, astfel încât la propunerea UDMR s-a votat amânarea dezbaterii și votului până după decizia CCR. Analizăm posibilități, dar această așteptare pentru decizia CCR nu se întemeiază pe niciun articol din Constituție”, a spus și președintele Senatului, Anca Dragu.

În legătură cu posibilitatea ca USR să încerce în plenul reunit de joi să se voteze un alt calendar pentru moțiune, Dragu a răspuns: „Plenul e suveran, dar trebuie să avem majoritate pentru un asemenea vot. Vom face toate demersurile pentru a respecta Constituția. PNL și PSD folosesc toate tertipurile pentru a împiedica această moțiune de cenzură” – a mai spus președintele Senatului.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate