miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAgenda ZileiBrăţări electronice pentru 100 de deținuți, proiect propus de PNL

Brăţări electronice pentru 100 de deținuți, proiect propus de PNL

Un amendament la proiectul de supraveghere a deţinuţilor cu brăţări electronice este propunerea care ar urma să fie derulată pe un lot de o sută de condamnaţi, potrivit senatorului PNL Timiş, Alina Gorghiu. 

„Pentru legea cu brăţările electronice o să fac din nou amendament, acum voi propune să avem un proiect-pilot cu o sută de deţinuţi supravegheaţi cu brăţări electronice. O să prevăd suma de bani necesară pentru a promova acest proiect”, a spus Alina Gorghiu. 

Proiectul iniţiat în urmă cu doi ani în Parlament pe această temă era în concordanţă cu reglementări din alte 20 de state europene, dar majoritatea guvernamentală din forul legislativ a simţit nevoia să-l facă harcea-parcea, până când Curtea Constituţională l-a declarat neconstituţional. 

„Problema este să ai o măsură bună, pe care să o poţi introduce într-un sistem penitenciar cu foarte multe carenţe, în baza hotărârii pilot pe care o avem şi pe care mai devreme sau mai târziu trebuie să o respectăm, dar oamenii aceştia nu urmăresc eficientizarea sau condiţii mai bune în penitenciar, ci urmăresc prin orice modificare să-şi spele cazierele domniilor lor”, a mai adăugat Gorghiu. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate