joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiBucureștiul nu se carantinează de Paști, susțin autoritățile

Bucureștiul nu se carantinează de Paști, susțin autoritățile

Noile criterii de carantinare, introduse marți printr-un ordin al Ministerului Sănătății, nu vor duce automat la carantinarea Capitalei, chiar dacă punctajul ar impune această soluție – susține prefectul Capitalei, Alin Stoica.

”Nu este o decizie automată, luată matematic şi mecanic după ce ne uităm într-un ordin şi vedem ce criterii sunt acolo. Decizia pleacă de la o analiză pe baza acestor criterii, după care urmează să se adauge şi alte lucruri şi, la final, se ia o decizie”- a afirmat Alin Stoica.

Întrebat dacă municipiul București va intra în carantină de Paște, prefectul a spus: ” ”Răspunsul este nu. Şi până acum pe criteriile existente, valabile până ieri, eram în aceeaşi situaţie, organele sanitare ar fi putut să propună acest lucru”.

Secretarul de stat Andreea Moldovan, cea care a semnat ordinul prin care au fost modificaţi indicatorii privind carantinarea, întrebată același lucru, a răspuns: „Dacă luăm în calcul vechea grilă de analiză, și pe acea grilă Bucureștiul e de carantinat”.

Și ministrul Vlad Voiculescu susține că Bucureștiul nu va fi carantinat de sărbători, publicarea noilor criterii de carantinare a localităților având rolul actualizeze criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități.

”Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală. Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat. Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă”, a scris ministrul Vlad Voiculescu pe Facebook.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate