marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiMinistrul Sănătății Vlad Voiculescu a fost demis

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a fost demis

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a fost revocat din funcție de premierul Florin Cîțu, miercuri dimineață, după discuțiile avute cu liderul USR PLUS, Dan Barna. În același timp, a fost demisă și Andreea Moldovan, secretarul de stat de la Sănătate.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi” – a declarat premierul Florin Cîțu, citat de Digi24.

Demiterea ministrului Sănătății vine la o zi după publicarea în Monitorul Oficial a unui ordin controversat cu privire la introducerea de noi criterii pentru carantinarea localităților, document despre care premierul n-ar fi fost informat.

Andreea Moldova declara ieri că nu a discutat personal cu premierul, dar că documentul a fost votat în Comitetul Tehnico-Științific, care e un comitet interministerial și în care se decid și hotărârile CNSU.

Încă de la numirea sa în funcție, Vlad Voiculescu a fost ținta unei ample campanii de presă prin care s-a dorit, din ambele tabere, putere și opoziție, înlocuirea din fruntea Ministerului Sănătății.

Mai mulți lideri liberali au cerut, zilele trecute, cot la cot cu liderii PSD, demiterea ministrului Voiculescu.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate