joi, iulie 25, 2024
AcasăAdministrație publicăCarantina în București nu se impune și dacă se impune e greu...

Carantina în București nu se impune și dacă se impune e greu de realizat

Nu se impune carantina în Bucureşti în este de părere primarul ales al Capitalei, care rezonează oarecum cu ministrul Sănătății care spune că este foarte greu de impus carantina in București. 

„La acest moment, pentru Bucureşti, în ansamblul lui, cred că nu se impune carantinarea, însă există un sistem informatic pe care ministerul împreună cu STS-ul îl implementează. A început deja implementarea şi o să-l avem finalizat în câteva zile şi în baza acestui sistem o să putem să avem distribuţia geografică în interiorul municipiului a cazurilor şi atunci, dacă vom constata că pe o stradă, într-un mic cartier, există un focar pe care în momentul de faţă nu îl vedem, pentru că informaţia nu e astfel structurată, o astfel de măsură locală poate să fie luată”, a afirmat Nicuşor Dan.

El a anunţat controale la terase, având în vedere că sunt locaţii unde sunt încălcate cel mai mult normele de protecţie sanitară.

„De această chestiune se ocupă Jandarmeria şi Poliţia Locală. Am avut aseară o discuţie cu ei. În linii mari, locurile în care măsurile sunt respectate cel mai puţin sau încălcate cel mai mult sunt terasele, care se transformă spre seară în cluburi şi acolo o să intervenim în mare forţă”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Carantina în București greu de implementat

O eventuală carantinare pe sectoare a municipiului Bucureşti este greu de realizat, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Suntem în evaluare. Din punctul meu de vedere, Bucureştiul este greu de diferenţiat în sectoare şi izolat, după cum este foarte greu de diferenţiat Bucureştiul de Ilfov în general. În acest moment suntem în perspectiva în care gestionăm fiecare caz în parte, facem izolarea sau carantinarea persoanelor, cu anchetă epidemiologică urmărită foarte clar şi monitorizarea prin medicul de familie”, a precizat Nelu Tătaru.

Mai mult, acesta a subliniat din nou că cetățenii trebuie să respecte regulile.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate