joi, decembrie 9, 2021
AcasăAgenda ZileiCarmen Dan: Intervenția Jandarmeriei, cu acordul Speranței Clișeru

Carmen Dan: Intervenția Jandarmeriei, cu acordul Speranței Clișeru

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, şi-a dat acordul privind intervenţia Jandarmeriei în Piaţa Victoriei la protestul din 10 august în jurul orei 20,00, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la Comisia pentru apărare din Senat. Ministrul a precizat că Legea 60 nu prevede dacă acordul trebuie să fie scris sau verbal. 

„Cred că trebuie să-i solicitaţi dânsei să spună mai multe aspecte, pentru că eu nu am fost nici în punctul de comandă de la Guvern, nici în piaţă. Eu am spus un singur lucru atunci când am evocat momentele intervenţiei şi am spus că, în jurul orei 20,00, prefectul Capitalei şi-a exprimat acordul. În Legea 60 despre asta se vorbeşte, despre exprimarea acordului. Legea 60 spune că prefectul îşi exprimă acordul”, a afirmat Dan. 

Intervenția Jandarmeriei, dublu acoperită

Ministrul a mai spus că jandarmii au acționat cu dublă acoperire juridică atunci când au intreat violent în protestatari. 

„Intervenţia Jandarmeriei a avut dublă acoperire juridică. Intervenţia a început în momentul în care comandantul acţiunii a considerat că este momentul să înceapă, luând în calcul toate circumstanţele din acel moment. Deci din punct de vedere al intervenţiei, aceasta a avut acoperire pe cele două alineate ale articolului 19″, a spus ministrul. 

Carmen Dan a fost reaudiată marţi la Comisia pentru apărare din Senat în legătură cu evenimentele din data de 10 august din Piaţa Victoriei. Primele sale declarații în timpul acestei audieri au fost legate de președintele României. Aceasta a spus că președintele s-a antepronunțat în cazul violențelor provocate de jandarmi în data de 10 august când a avut loc protestul Diasporei.

În data de 10 august 2018 a avut loc protestul Diasporei, așa cum a fost el numit generic. În timpul protestelor, Jandarmeria a intervenit violent folosind armamentul din dotare pentru a elibera Piața Victoriei. Rezultatul acestei intervenții a fost unul dezastruos, peste 400 de persoane având nevoie de asistență medicală, unii dintre protestatari fiind grav răniți. 

Sursa foto: Carmen Dan (Facebook)

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate