joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiCCR a decis: Conflict instituțional în cazul refuzului revocării șefei DNA

CCR a decis: Conflict instituțional în cazul refuzului revocării șefei DNA

Curtea Constitutionala a decis, miercuri, ca exista un conflict institutional intre Executiv și Președinte in cazul respingerii propunerii de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Am admis cu majoritate de voturi și am stabilit că există un conflict între ministrul Justiției și președinte datorat refuzului președintelui de a da curs propunerii ministrului Justiției. Vom publica minuta ședinței și acolo va fi indicată calea de rezolvare a conflictului” – a declarat Valer Dorneanu, președintele CCR.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a cerut, pe 22 februarie a.c., revocarea șefei DNA pe care a acuzat-o de săvârșirea a 20 de ”acte și fapte de netolerat”. Printre acestea sunt refuzul de a se prezenta la audierile din Parlament, ancheta declanșata în cazul OUG 13, presupuse falsuri din dosarele DNA, lipsa unor reacții adecvate, in opinia sa, in cazul presupuselor aburi de la DNA Ploiesti, afectarea imaginii României prin asa-zisa dezinformare a forurilor europene etc.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat atunci in mod oficial că nu va da curs cererii de revocare a șefei DNA, susținând că argumentele invocate de ministrul Tudorel Toader nu au fost de natură să-l convingă. „Indiferent ce va decide Curtea, voi aştepta decizia, motivaţia, voi citi şi voi acţiona în consecinţă” – a declarat astăzi, înainte de pronunțarea deciziei CCR, președintele Iohannis.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate