sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiCEDO: Vaccinarea obligatorie este legală și necesară într-o societate democratică

CEDO: Vaccinarea obligatorie este legală și necesară într-o societate democratică

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg a decis, joi, că vaccinarea obligatorie nu încalcă drepturilor omului și că ar putea fi necesară într-o societate democratică – scrie Deutsche Welle.

Decizia Curții a fost luată într-o cauză în care mai multe familii din Cehia au contestat procedura vaccinării obligatorii în cazul copiilor lor.

Conform legislației Cehiei, copiii trebuie să fie vaccinați împotriva a nouă boli (rujeola, hepatita B, tetanos etc), iar cei care s-au adresat CEDO au fost amendați de autorități și au decis să se adreseze CEDO considerând că le-ar fi fost încălcat dreptul la respectarea vieții private.

Curtea a decis că politica de sănătate a Cehiei este în conformitate cu Convenția europeană a drepturilor omului.

Este pentru prima dată când CEDO se pronunță cu privire la vaccinarea obligatorie și experții consideră că hotărârea ar putea avea o influență în cazul vaccinării împotriva Covid-19, în special asupra celor care refuză vaccinarea invocând încălcarea drepturilor omului.

Decizia CEDO, care poate netezi calea spre vaccinarea obligatorie împotriva coronaviruslui, nu obligă totuși țările europene să instituie aceată măsură.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate