vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiDNA cere din nou ridicarea imunității parlamentare în cazul senatorului Florian Bodog,...

DNA cere din nou ridicarea imunității parlamentare în cazul senatorului Florian Bodog, fost ministru al Sănătății

DNA cere Senatului ridicarea imunității parlamentare a senatorului Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, pentru începerea urmăririi penale într-un dosar în care demnitarul este acuzat de săvîrșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri.

Este pentru a doua oară când se încearcă ridicarea imunității fostului ministru, după ce, în 2019, Senatul a respins o cerere similară. De această dată însă, DNA informează că au apărut date noi în dosar, care justifică o nouă cerere de începere a urmăririi penale.

Fostul ministru Bodog este acuzat că și-a plătit o consilieră personală, vreme de un an de zile, falsificând condica de prezență și mai multe acte, fără ca aceasta să fi trecut o zi pe la serviciu.

”Concret, susține DNA, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 75.656 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv”.

De la ultima solicitare de ridicare a imunității senatorului Bodog, la dosarul cauzei au mai apărut ”date și indicii rezonabile privind săvârșirea, de către fostul ministru, și a altor infracțiuni, respectiv trei infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum și a unui alt act material care intră în conținutul constitutiv al infracțiunii de abuz în serviciu” – informează DNA.

Consiliera pentru care Bodog a fost în stare să-și riște libertatea, scriau jurnaliștii de la Adevărul în 2019, ”se numește Olivia Andreea Baciu şi în 2016, când Florian Bodog era decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea, Baciu a devenit cadru didactic asociat al facultăţii, iar în septembrie 2017, a câştigat un post de şef de lucrări, pentru disciplina „Informatică medicală şi biostatistică”” la aceeași facultate .

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate