joi, august 18, 2022
AcasăAgenda ZileiCheltuielile din buget cu asistenţa socială şi cele de personal trebuie reevaluate

Cheltuielile din buget cu asistenţa socială şi cele de personal trebuie reevaluate

Cheltuielile din buget cu asistenţa socială şi cele de personal trebuie reevaluate astfel încât poate vor putea fi amânate pentru 2021, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, la Realitatea Plus

„Cheltuielile de personal în sectorul public sunt de 109 miliarde de lei pe an, împărţite cu 32 de miliarde de lei autorităţile locale, 56 de miliarde bugetul de stat şi mai sunt vreo 18 miliarde sau restul, cât rămâne, în alte instituţii care sunt cu acţionar majoritar de stat sau parţial şi cu venituri proprii. Am spus că este nevoie de o reevaluare a cheltuielilor bugetare. În contextul acestei rectificări bugetare, unde avem o creştere a cheltuielilor doar după câteva săptămâni, de aproape 12-13 miliarde de lei şi o scădere a veniturilor în jur de 20 de miliarde de lei sau chiar mai mult, deficitul creşte semnificativ”, a declarat Cîțu.

Potrivit lui, problema nu este doar că deficitul creşte, ci că acesta trebuie finanţat.

„Tot spun asta şi repet: când promitem 1.000 de lei sau 2.000 de lei, trebuie să-i dăm. Asta e problema cu finanţare deficitului, că noi promitem doar pe hârtie. În acest context, este clar că trebuie să reevaluăm practic acele sectoare sau acea parte a bugetului cu cheltuieli mari să vedem dacă putem să le amânăm pentru 2021. Cele mai mari cheltuieli din buget sunt asistenţă socială şi cheltuielile de personal”, a spus Cîţu.

Pe de altă parte, ministrul nu a spus nimic de planul lui Orban și a lui Violeta Alexandru de a introduce șomajul tehnic prin rotație la bugetari.

„Nu a existat şi nu există la Ministerul Finanţelor Publice un astfel de proiect. Dacă există acest proiect, cred că este la Ministerul Muncii şi nu ştiu ce formă va avea, deci nu pot să comentez. Eu am vorbit în general despre toţi românii, nu doar despre cei din sistemul bugetar. Toţi vom suporta acest cost. Mă refeream şi la sistemul bancar”, a afirmat ministrul Finanțelor.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate