marți, decembrie 5, 2023
AcasăAgenda ZileiCinci din zece şoferi români cred că există un mare risc de...

Cinci din zece şoferi români cred că există un mare risc de a face accident

Cinci din zece șoferi români cred că riscul de a fi implicaţi într-un accident auto este mare şi foarte mare, cu 6% mai mult faţă de datele din 2019, potrivit unei cercetări sociologice realizate de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) la solicitarea Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

În cazul tinerilor cu vârsta de până în 35 de ani, ponderea referitoare la riscul de accidente este de 51%, în timp ce 30% dintre persoanele chestionate consideră riscul ca fiind unul mediu. Doar 21% dintre şoferi susţin că probabilitatea de a fi implicaţi într-un accident rutier este scăzută.

24% dintre cei cu vârste între 18 şi 35 de ani îl consideră ca fiind un risc foarte mare, iar 27% unul mare. De asemenea, aproape un sfert (22%) dintre persoanele de peste 50 de ani au indicat riscul ca fiind unul foarte mare.

În acest context, UNSAR a lansat cea de-a treia ediţie a Campaniei #ATENTinTRAFIC, cu obiectivul de a contribui la o mai bună conştientizare a riscului de accident în rândul şoferilor români.

Campania din acest an are şi o importantă componentă educaţională, adresată în special tinerilor, sub forma unor materiale video. Acestea încurajează un comportament responsabil în trafic, iar un accent special este pus pe urmările neatenţiei la volan şi pe cât de uşor putem deveni cu toţii victima unui accident.

#ATENTinTRAFIC este realizată cu susţinerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), iar mesajul este susţinut de către mai mulţi parteneri instituţionali reuniţi în platforma comună de educaţie şi prevenţie rutieră iniţiată în anul 2019 de industria de asigurări.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate