miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiCine minte, Liviu Dragnea sau avocata lui?

Cine minte, Liviu Dragnea sau avocata lui?

Liviu Dragnea minte sau joacă pe două fronturi care se bat cap în cap când vine vorba de sănătatea lui? Acesta a depus o cerere prin care a contestat decizia Penitenciarului Rahova de a-i retrage dreptul la muncă în atelierul închisorii. Iar Judecătoria sectorului 5 a admis-o. 

În același timp, zilele trecute, avocata lui Liviu Dragnea spune că starea de sănătate a fostului lider al PSD s-a agravat, iar acesta are mai multe hernii la coloana vertebrală.

„Clientului meu i s-a agravat starea de sănătate în ultimele trei luni, urmare a unor decizii injuste luate la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, respectiv a Penitenciarului Rahova. Înţeleg să fac această declaraţie pentru a atrage atenţia public asupra unor consecinţe care pot deveni ireversibile. Afecţiunile clientului meu erau cunoscute public cu mult înaintea începerii executării pedepsei privative de libertate, fiind cunoscut că a fost luată în calcul o operaţie mai amplă”, spunea Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea.

Cine minte, Liviu Dragnea sau avocata lui?

Or pentru cine nu cunoaște aceste aspecte, o hernie de disc la coloană îți dă dureri groaznice atunci când faci efort, mai ales, dacă lucrezi într-un atelier. Și dacă este așa, cine minte: avocata lui Liviu Dragnea, despre sănătatea clientului ei sau chiar Liviu Dragnea?

„Hernia de disc este o afectiune care apare cand un disc intervertebral se deterioreaza (in principal, este vorba de inelul fibros – partea asezata la periferia discului intervertebral), ceea ce permite continutului gelatinos elastic al acestuia (nucleul pulpos) sa iasa in afara. Un disc herniat datorita contactului sau compresiei exercitate asupra nervilor sau maduvei spinarii poate sa determine aparitia durerii, amorteala si slabiciunea la nivelul mainii sau picioarelor”, spun medicii de la Regina Maria pe site-ul propriu.

Decizia magistraților dă voie unui om bolnav să muncească în închisoare

Magistraţii au decis că lui Dragnea i-a fost încălcat dreptul la muncă, decizia fiind definitivă.

„În baza art. 29 alin. 5 din Legea 47/1992 respinge, ca inadmisibilă, excepţia de neconstituţionalitate, invocată de petentul Dragnea Nicolae Liviu. În baza art. 56 din Legea nr. 254/2013, admite contestaţia formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva încheierii nr. 684/I9.08.2O20 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: constată că persoanei condamnate i-a fost îngrădit dreptul la muncă reglementat de dispoziţiile art. 78 din Legea nr. 254/2013, în perioada 02.07.2020 – 15.09.2020”, se arată în decizia instanţei.

Pe de altă parte, într-un proces separat, Judecătoria Sectorului 5 a menţinut alte sancţiuni disciplinare luate de penitenciar împotriva lui Dragnea.

„În baza art. 104 din Legea nr. 254/2013 admite în parte contestaţia formulată de petentul Penitenciar Bucureşti Rahova împotriva încheierii nr. 591/17.07.2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova. Reţine în sarcina intimatului Dragnea Nicolae Liviu săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de dispoziţiile art. 81 lit.l) şi dispoziţiile art. 82 lit q) din Legea nr. 254/2013. Menţine sancţiunea disciplinară aplicată intimatului, astfel cum a fost redusă prin încheierea nr. 591/17.07.2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova”, au hotărât magistraţii.

Art. 81 lit.l) din Legea nr. 254/2013 prevede ca „persoanele condamnate au următoarele obligaţii: (…) să respecte orice altă obligaţie care rezultă din prezenta lege, din regulamentul de aplicare a acesteia, din ordinele şi deciziile emise în baza acestora şi din Regulamentul de ordine interioară al penitenciarului”, iar art. 82 lit.q) stipulează: „Persoanelor condamnate le sunt interzise: (…) utilizarea în mod necorespunzător sau în alte scopuri a bunurilor puse la dispoziţie de administraţia penitenciarului”.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate