sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiCiuca-Cîțului: Parlamentari, vă ordon, treceți Guvernul!

Ciuca-Cîțului: Parlamentari, vă ordon, treceți Guvernul!

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat, sâmbătă, că a depus la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri ai Cabinetului său, subliniind că documentul programatic este centrat pe măsurile de primă urgenţă ce trebuie luate pentru a rezolva criza pandemică. De asemenea, dubiosul general tras de sfori a revenit asupra declarației anterioare, potrivit căreia, ”matematic, guvernul nu are cum să treacă”, susținând azi că are convingerea că Guvernul său, ”în actuală formulă, cu actualul program, va întruni minimul necesar de voturi”. 

Cu blonzii Alina Gorghiu la Justiție și Florin Roman la Economie, secondați de Sighiartău, specialistul în jiglere de teleguță, la Cercetare, guvernul marionetei cu patru stele pare cea mai bună glumă săsească, de la achizițiile de ”piramide” revendicate prin acte false, din meditații, încoace.

„Am depus la Camera Deputaţilor şi Senat programul de guvernare şi lista Cabinetului. Programul de guvernare este centrat pe ceea ce înseamnă măsurile de primă urgenţă ce trebuie luate la nivelul Guvernului pentru a rezolva criza pandemică. De asemenea, o altă prioritate e cea legată de creşterea preţurilor la energie, gaze naturale, preţurile la alimente”, a declarat Nicolae Ciucă, la Parlament. Cea de-a treia prioritate, a adăugat el, este „foarte bine articulată” la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Ciucă şi-a exprimat convingerea că guvernul propus de el va întruni voturile necesare pentru a trece de Parlament, precizând că negocierile cu celelalte partide „trebuie să continue până în ultimul moment”.

„Nu putem să facem abstracţie de cifre, dar am convingerea că Guvernul, în actuală formulă, cu actualul program, va întruni minimul necesar de voturi mergând pe responsabilitatea, pe stabilitatea şi pe nevoia de a rezolva problemele cetăţenilor români”, a declarat Ciucă, la Palatul Parlamentului, după depunerea listei de miniştri.

El a menţionat că va negocia în continuare cu „toate forţele politice responsabile”.

„Negocierile şi discuţiile trebuie să continue până în ultimul moment”, a precizat premierul desemnat și ieșit, brusc, din resemnare.

Miniştrii propuşi de PNL în Guvernul Ciucă sunt:

* Dan Vîlceanu – la Ministerul Finanţelor Publice;

* Marcel Boloş – la Ministerul Transporturilor;

* Lucian Bode – la Ministerul de Interne;

* Alina Gorghiu – la Ministerul Justiţiei;

* Bogdan Aurescu – la Ministerul de Externe;

* Cătălin Predoiu – la Ministerul Apărării Naţionale;

* Virgil Popescu – la Ministerul Energiei;

* Florin Roman – la Ministerul Economiei;

* Mircea Fechet – la Ministerul Agriculturii;

* Robert Sighiartău – la Ministerul Cercetării;

* Nelu Tătaru – la Ministerul Sănătăţii;

* Raluca Turcan – Ministerul Muncii;

* Sorin Cîmpeanu – la Ministerul Educaţiei;

* Bogdan Gheorghiu – la Ministerul Culturii;

UDMR îi propune pe:

* Kelemen Hunor – vicepremier;

* Hegedus Csilla – la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene;

* Cseke Attila – la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi a Administraţiei;

* Tanczos Barna – la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor;

* Novak Eduard – la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate