vineri, mai 27, 2022
AcasăAgenda ZileiCioloș: România riscă să piardă portofoliul Transporturi

Cioloș: România riscă să piardă portofoliul Transporturi

România riscă să piardă portofoliul Transporturi în cazul în care Viorica Dăncilă şi PSD vor continua să se joace de-a nominalizarea, este de părere europarlamentarul Dacian Cioloş. Acesta a avertizat că România se află într-un moment dificil privind desemnarea comisarului european.

„După telenovela cu banii împrumutaţi şi cu apartamentele Rovanei Plumb, riscăm să distrugem totul. Vreau să mai explic o dată, poate înţelege şi Viorica Dăncilă: România a primit un portofoliu foarte important în Comisia Europeană, cel al Transporturilor. L-a primit România, nu Guvernul PSD, nu doamna Dăncilă pe persoană fizică. Repartizarea acestui portofoliu nu a fost o întâmplare şi nici un cadou pentru un guvern care s-a situat mereu pe poziţii antieuropene”, a scris Dacian Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

Un rol important l-a avut votul românilor de la alegerile europarlamentare din 26 mai, când au trimis la Bruxelles mulţi oameni competenţi, oameni care cred în valorile Uniunii Europene.

„Şi, dacă tot a spus Viorica Dăncilă că am relaţii şi influenţă ca lider al unui grup politic important din Parlamentul European, atrag atenţia în modul cel mai serios că noi, românii, putem păstra portofoliul Transporturilor din Comisia Europeană numai dacă vom face o nominalizare rezonabilă. Dacă vom propune un om competent, dedicat valorilor europene şi integru. Condiţii pe care i le-am spus încă de la început Vioricăi Dăncilă şi de care nu a ţinut cont. În cazul în care Dăncilă şi PSD vor continua să se joace de-a nominalizarea, în cazul în care vor crede şi pe viitor că postul de comisar european poate fi tranzacţionat ca la tarabă în interiorul PSD, România riscă să piardă portofoliul Transporturi”, a scris Cioloș.

Ieri, Rovana Plumb a fost respinsă definitiv de către Comisia JURI pentru postul de comisar european, după ce aceasta a avut probleme de credibilitate cu un credit de 800.000 de lei. Pentru a remedia problemele, în ochii membrilor din Comisia JURI, Rovana Plumb a anunțat ieri, că a plătit integral creditul, dând persoane care o împrumutase două apartamente în București.  

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate