sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAdministrație publicăCNAIR a reziliat contractul lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva

CNAIR a reziliat contractul lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reziliat contractul lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, potrivit Asociaţiei Pro Infrastructură (API). 

„La 16 zile de când tronsonul de 21 de kilometri aflat la un procent fizic de 99% putea fi dat în trafic, ministrul şi executanţii lui din CNAIR au persistat în şantajarea constructorului şi obligarea acestuia de a accepta o extindere a garanţiei tuturor lucrărilor de la 4 la 10 ani, neluând în calcul în niciun moment deschiderea autostrăzii. Imaginaţi-vă rezilierea unui contract al unei case unde mai trebuie pus un bec. Pentru profesioniştii din domeniul infrastructurii de transport, aşa ceva este de neimaginat. Probabil vorbim de o premieră la nivel mondial”, au declarat reprezentanții API. 

Contractul pentru Nodul Holdea (parte a altui contract cu acelaşi antreprenor) nu este reziliat, iar unul dintre cele două ecoducte construite nu a fost inclus şi nici plătit în cel reziliat. 

„În concluzie, inaugurarea celor 21 de kilometri devine incertă. Singurul lucru sigur este că statul român va pierde definitiv garanţia de patru ani şi că vom avea mulţi ani de procese în urma cărora riscăm să plătim tot noi, contribuabilii români, daune financiare de zeci de milioane constructorului”, au mai spus reprezentanții API.

La începutul săptămânii, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, declara că ar putea fi reziliat contractul pentru realizarea lotului 3 din autostrada Lugoj-Deva, în funcţie de rezultatele obţinute în urma unei întâlniri care va avea loc cu constructorul acestui tronson. 

„Astăzi sunt două scenarii: fie semnăm un act adiţional pentru prelungirea garanţiei, fie, dacă nu, din ce am fost informat, se va rezilia contractul, vom prelua lotul de autostradă, vom finaliza noi ce aveau de finalizat, vorbesc de elementele de siguranţă: gardul perimetral, decolmatări, lucruri oricum minore de făcut, dar care, practic, asigurau viabilitatea autostrăzii. Îl vom prelua şi îl vom deschide traficului aşa cum ne-am asumat”, a mai spus Cuc. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate