marți, ianuarie 31, 2023
AcasăAdministrație publicăCOTAR se folosește de cazul din Caracal și atacă Guvernul

COTAR se folosește de cazul din Caracal și atacă Guvernul

COTAR se folosește de cazul din Caracal și atacă Guvernul, spunând că Executivul ar trebui să reevalueze situaţia legislaţiei transportului de persoane.

Transportatorii cer acest lucru deoarece legiferarea transportului alternativ a acreditat ideea că orice posesor de maşină poate face transport de persoane ca un profesionist, însă s-a văzut ce înseamnă un psihopat care ia autostopişti. 

„Protestele transportatorilor au ridicat de fiecare dată problema pericolelor pe care le presupune scăparea de sub control a transportului rutier de persoane. Nu este vorba doar de banii care nu mai ajung la bugetul de stat, din taxe şi impozite, sau de şomaj în rândul angajaţilor firmelor de transport, ci mai ales de siguranţa celor care călătoresc. Soluţia transportului alternativ pe care deja a legiferat-o actualul Guvern nu face altceva decât să acrediteze ideea că orice posesor de maşină poate face această activitate ca un profesionist. Nimic mai fals! În afară de lipsa de experienţă la volan, care poate ucide, pe drumurile publice, există multe alte pericole, pe care tocmai le vedem în aceste zile, dar pe care COTAR le-a anticipat, de când a început lupta împotriva transportului autorizat, pentru a favoriza companii care nu doresc să se supună legilor României, pentru a înregistra câştiguri cât mai mari”, spun oficialii COTAR. 

COTAR atacă Guvernul 

Organizaţia consideră că transportul de persoane este o problemă de siguranţă naţională şi solicită Guvernului o întâlnire de lucru. 

„Măcar acum, după ce am văzut ce înseamnă un psihopat care ia autostopişti, aşteptăm o reevaluare a situaţiei şi soluţii pentru un transport de persoane sigur în România. Fiind o problemă de siguranţă naţională, propunem Guvernului o întâlnire de lucru, pentru a putea prelua şi în România modele de succes din alte ţări ale Europei. Soluţia nu este transport ilicit poate face cine vrea în Romania, ci transportul autorizat, cu şoferi profesionişti, verificaţi periodic, ce pot fi controlaţi în orice moment”, precizează COTAR. 

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România avertizează că lipsa soluţiilor pentru un transport de persoane autorizat poate provoca noi cazuri de crime comise de şoferii de ocazie. 

COTAR susţine că a avertizat autorităţile statului, în nenumărate rânduri, în ultimii patru ani, în legătură cu pericolele pe care le presupune răspândirea transportului neautorizat, neacreditat şi nefiscalizat. 

„Astăzi asistăm neputincioşi la o tragedie care a fost posibilă din cauza lipsei transportului civilizat în peste 60% din suprafaţa României. Tinere sechestrate şi ucise de şoferii de ocazie. Acestea nu sunt primele cazuri şi nu vor fi nici ultimele, dacă nu se vor găsi soluţii pentru siguranţa călătorilor, cu transport de persoane autorizat conform legilor acestei ţări”, spun transportatorii 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate