sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiCristian Ghinea, cap de listă USR la europarlamentare

Cristian Ghinea, cap de listă USR la europarlamentare

Cristian Ghinea şi Clotilde Armand sunt cap de lista pentru Uniunea Salvaţi România pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2019. 

Următoarele locuri au fost ocupate de către:

  1. Nicolae Ştefănuţă (Sibiu),
  2. Vlad Botoş (Arad),
  3. Vlad Gheorghe (Sector 6),
  4. Reniuţ Naomi (Braşov),
  5. Radu Ghelmez (diaspora),
  6. Radu Mihaiu (Sector 2),
  7. Iulian Lorincz (diaspora)
  8. Adriana Cristian (Cluj). 

Rezultatele au fost anunţate în cadrul unei conferinţe de presă, de către preşedintele USR, Dan Barna, care a precizat că 82% dintre membrii partidului (5.043 de persoane) şi-au exprimat opţiunea în cadrul alegerilor interne pentru desemnarea candidaţilor. 

„Au fost două luni de campanie reală, cu idei, cu creativitate, cu ghionturi, care la sfârşit au generat un rezultat de care USR este foarte mândru şi este un rezultat pe care partidul şi-l asumă în totalitate. Am convingerea că reprezentanţii USR vor deveni europarlamentarii simbol a ceea ce înseamnă noua politică”, a spus Barna. 

Dan Barna a mai precizat că lista de candidaţi le va fi prezentată cetăţenilor români atunci când vor fi strânse cele 200.000 de semnături necesare, conform legislaţiei, în vederea participării la europarlamentare. 

Liderul USR şi-a exprimat convingerea că scorul pe care îl va obţine partidul la europarlamentare se va situa peste cel obţinut la ultimele alegeri parlamentare. 

„Avem în desfăşurare un astfel de sondaj, încercăm să vedem care sunt noile tendinţe. Arată surprinzător de bine pentru ceea ce înseamnă componenta decentă a politicii din România şi ne dă motive semnificative de optimism. (…) După cum ştiţi, purtăm discuţii şi avem de-o perioadă destul de îndelungată discuţii şi colaborări cu echipa din jurul domnului Cioloş. Dacă vom ajunge acolo, veţi şti cu siguranţă. Vom anunţa în mod expres acest lucru. Orice e posibil”, a adăugat el. 

USR a anunţat că este primul partid din România care îşi alege candidaţii la europarlamentare printr-un proces de tip „primaries”, adică prin votul tuturor celor peste 5.300 membri.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate