joi, iulie 25, 2024
AcasăAgenda ZileiCu sute de infectări pe zi în București, PSD cere redeschiderea școlilor

Cu sute de infectări pe zi în București, PSD cere redeschiderea școlilor

Cu sute de infectări pe zi în București, PSD cere prefectului Capitalei redeschiderea școlilor pe motiv că nu există nici o justificare pentru închiderea tuturor unităţilor de învăţământ, doar pentru că au apărut câteva cazuri.

„Un subiect pe care l-am discutat în cadrul Comitetului Politic Naţional este această situaţie singulară la nivel european şi aberantă, spun eu, cu privire la închiderea şcolilor în Capitală. Aşa cum ştiţi, s-a luat această măsură de închidere a unităţilor de învăţământ, o măsură injustă pentru toţi elevii, pentru toţi profesorii. De exemplu, în Europa, doar în România şi Lituania sunt şcolile închise. Care este motivul pentru care în şcoli din Capitală în care nu a fost niciun caz sau poate un caz două să fie oprite cursurile? Nu există nicio justificare absolut deloc şi solicităm noului prefect al Capitalei să redeschidă şcolile din Capitală”, a precizat Firea.

Problema este că, de la începutul pandemiei, în Bucuresti s-au inregistrat peste 34.000 de cazuri de infectare, numai în ultimele 24 de ore fiind depistate pozitiv peste 1.100 de persoane.

PSD vrea redeschiderea școlilor din București

Ea a spus că elevii şi profesorii trebuie testaţi acolo unde se constată un focar de infectare.

„Ce este de făcut? Ceea ce face toată Europa: să fie testaţi elevii, să fie testaţi profesorii şi acolo unde se constată un focar, doar acolo, se poate închide o clasă sau se pot închide mai multe clase sau poate, in extremis, o şcoală, dar nu să iei o măsură atât de radicală, atât de nedreaptă şi de neexplicat de a închide toate unităţile de învăţământ dintr-un oraş cum este Bucureşti, un oraş atât de mare, doar pentru că aşa vrea Guvernul”, a adăugat Firea.

Fostul primar spune că vorbeşte în fiecare zi cu zeci de familii şi toată lumea este îngrijorată în legătură cu copiii, menţionând că nu se poate compara învăţământul tradiţional, în clasă, cu învăţământul online.

„Copiii sunt afectaţi emoţional, nu mai socializează. Sub nicio formă calitatea învăţământului şi calitatea educaţiei nu este aceeaşi în online. Asta o spun specialiştii, nu afirmăm doar noi. Sunt, de asemenea, multe familii în care copiii sunt supravegheaţi de bunici, iar aceştia nu sunt familiarizaţi cu toată metodologia online, este şi normal să se întâmple aşa. În plus, costurile pentru părinţii care rămân acasă cu copiii lor sunt foarte mari, dar văd că acest lucru nu îngrijorează Guvernul. De aceea, venim cu câteva soluţii concrete”, a mai afirmat Firea.

Propunerile PSD sunt următoarele:

  • Să se aplice programul care a fost iniţiat deja de Fiea, ca primar general
  • Să fie testaţi elevii, profesorii, dacă este nevoie şi părinţii.
  • Atunci când apare un caz, să se izoleze doar acele situaţii epidemiologice care apar. Iar şcolile să rămână deschise.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate