sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiPoliticăDacian Cioloș: Un premier propus de USR PLUS este singura garanție că...

Dacian Cioloș: Un premier propus de USR PLUS este singura garanție că putem face reforme

Dacian Cioloș a declarat vineri, la Cluj, că propunerea unui premier de către formaţiunea pe care o conduce este cea mai bună modalitate de a se asigura că, dacă intră din nou la guvernare, poate face reforme. În caz contrar, dacă reformele nu vor fi garantate, USR PLUS ar trebui să treacă în Opoziție, a mai spus Cioloș într-o dezbatere cu ceilalți candidați la șefia USR PLUS, Dan Barna și Irinel Darău.

”Lansez o idee care poate părea provocatoare: cea mai bună modalitate prin care să ne asigurăm că putem face reforme e să le spunem celor de la PNL și UDMR să facem noi o propunere de premier care să își asume reformele în numele guvernului. Este Putere de împărțit, Parlamentul, Senatul, Camera Deputaților, astfel că poate exista echilibru de putere. Dacă nu vom avea garanția că putem face reforme, decât să fim un partid umbră al PNL care face ce vrea cu noi, mai bine ne gândim la Opoziție. Anticipatele nu depind doar de noi”, a spus Cioloș.

El și-a  întărit declarația câteva minute mai târziu: ”Noi dacă intrăm din nou la guvernare alături de PNL nu este că recâștigăm încrederea în PNL, ci că facem tot ce ținem de noi să aplicăm agenda de reforme. Dacă putem mergem la guvernare, dacă nu – mergem în opoziție. Există sau posibilitatea unei coaliții precum cea de până acum, sau posibilitatea unei colaborări PSD și PNL, sau alegeri anticipate. Eu aș începe cu varianta construirii coaliției de guvernare, dar USR PLUS dacă intrăm în jocul acesta ar trebui să aibă garanții că putem face reforme, sau încă o dată, să punem pe masă un premier de la USR PLUS”.

Premierul Florin Cîțu a catalogat, la rândul său, drept „neserioasă” propunerea lui Dacian Cioloș ca USR PLUS să propună premierul în coaliția cu PNL și UDMR.

„O propunere neserioasă, sincer. PNL e cel mai mare partid de dreapta. Dacă vii cu astfel de propuneri, nu pot să le consider decât neserioase”, a spus Cîțu, vineri, fiind întrebat ce părere are drespre propunerea lui Cioloș.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate