joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăLudovic Orban: Se știa deja că ședință de plen a Parlamentului, în...

Ludovic Orban: Se știa deja că ședință de plen a Parlamentului, în care s-a citit moțiunea de cenzură, va fi condusă de Anca Dragu

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat vineri, la Ploiești, că atunci când i-a delegat competențele de președinte al Camerei lui Florin Roman se știa deja că ședința de plen a Parlamentului, în care s-a citit moțiunea de cenzură a USR PLUS, va fi condusă de președinta Senatului, Anca Dragu. El a spus că se știa acest lucru încă de la ultima ședință a Birourilor Permanente Unite, la care fusese prezent și Florin Roman, ședință în cadrul căreia el anunțase că președintele Senatului va conduce ședința de plen a camerelor reunite ale Parlamentului.

„Şedinţa de Birouri Permanente Reunite a fost condusă de Anca Dragu şi eu chiar am spus la un moment dat, în timpul şedinţei, că ea va conduce şi plenul. Recunosc că nu am comunicat direct cu domnul vicepreşedinte Roman când i-am delegat competenţele de preşedinte al Camerei, dar domnul Roman, ca vicepreşedinte, a fost la şedinţă.

Am înţeles că de aici a fost o neînţelegere, dar faptul că Anca Dragu a condus şedinţa Birourilor Permanente Reunite şi faptul că eu am spus că ea va conduce şi plenul, în mod normal cam erau suficiente ca să fie Anca Dragu cea care conduce plenul”, a spus Ludovic Orban.

El a explicat că nu a participat la şedinţa de plen pentru că are un program încărcat.

Referitor la circul creat de vicepreședintele PNL Florin Roman, care a acaparat ultima ședință de plen în numele unui ”mandat” pe care nu-l primise, Ludovic Orban a spus că el nu agreează astfel de situații.

„În general nu îmi plac astfel de situaţii, eu sunt un om civilizat, un om care respectă legile, un om care respectă toate prevederile constituţionale, legale, regulamentare sau încearcă să le respecte şi căruia nu îi plac, practic, scene care să nu aibă legătură cu buna cuviinţă şi cu regulile pe care trebui să le respectăm cu toţii”, a afirmat Ludovic Orban.

Şedinţa celor două camere ale Parlamentului pentru citirea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR a început cu scandal. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL), căruia preşedintele Camerei Ludovic Orban i-a delegat atribuţiile, nu a fost lăsat să conducă şedinţa, fiind determinat să plece de la tribună de parlamentarii AUR. Şedinţa de plen a fost condusă de preşedintele Senatului, Anca Dragu. Propunerea lui Ionuţ Moşteanu (USR PLUS) de a include pe ordinea de zi calendarul moţiunii nu a trecut. George Simion (AUR) a cerut convocarea unei şedinţe comune pentru dezbaterea şi votul moţiunii marţi, de la ora 16.00.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate