vineri, august 12, 2022
AcasăAdministrație publicăDacian Cioloș vrea să fie premier din nou, chiar și fără susținere...

Dacian Cioloș vrea să fie premier din nou, chiar și fără susținere politică

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, vrea să fie premier din nou, chiar și fără susținere politică, afirmând că o desemnare a unui nou prim-ministru în următoarele zile ar readuce România pe drumul corect.

„Decizia Curţii Constituţionale de ieri poate avea probleme, dar suntem obligaţi să o urmăm. Dacă este nevoie de desemnarea unui prim-ministru care chiar să încerce să construiască o majoritate, deşi şansele sunt infime, atunci aşa să fie. Suntem gata să mergem în Parlament şi să prezentăm programul şi echipa noastră de guvernare, singuri sau într-o alianţă. Dacă vom reuşi, vom guverna, dacă nu, va fi făcut un nou pas către anticipate. Important este să nu rămânem blocaţi în nehotărârea actuală a altor actori politici. În astfel de crize, este nevoie de oameni hotărâţi”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Dacian Cioloş spune că, începând cu decizia Curţii Constituţionale de luni, România a intrat în cea mai gravă criză constituţională din ultimii 30 de ani.

„Acum mai puţin de o lună, o largă majoritate a partidelor parlamentare păreau dispuse să meargă spre alegeri anticipate, fapt care a şi determinat căderea Guvernului. Peste noapte, PSD se răzgândeşte, iar PNL începe să şovăie. Preşedintele ne anunţă că începe să nu mai creadă în alegeri anticipate, dar nu propune o soluţie alternativă. Perspectiva cea mai probabilă pare cea de a rămâne şapte luni cu un guvern interimar. În tot acest amalgam de răzgândiri, poziţia mea, a PLUS, dar şi a Alianţei USR PLUS rămâne aceeaşi. Credem că cea mai bună soluţie sunt alegerile anticipate. Doar acestea ne permit să evităm un an pierdut în incertitudini pentru România. Avem nevoie doar de voinţă politică pentru a ajunge acolo. O desemnare a unui nou prim-ministru în următoarele câteva zile ne-ar readuce pe drumul corect”, a precizat Cioloş.

Liderul PLUS este oricum propunerea de premier a USR, în condițiile în care șeful statului a lăsat să se înțeleagă că este dispus să numească un tehnocrat drept premier în locul lui Ludovic Orban. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate