joi, septembrie 29, 2022
AcasăAdministrație publicăDan Barna: Statul român este în faliment funcţional

Dan Barna: Statul român este în faliment funcţional

Statul român este în faliment funcţional de aceea este nevoie de convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru măsuri legislative astfel încât situaţii precum tragedia de la Caracal să fie evitate, este de părere preşedintele USR, Dan Barna. 

„Această tragedie este absurdă şi revoltătoare şi ruşinoasă pentru statul român pentru că nu vorbim de un accident nefericit, vorbim de o crimă odioasă pe care statul român, sistemul public, nu a reuşit să o prevină, deşi existau toate premisele şi existau elementele care ar fi făcut posibilă o intervenţie în timp care ar fi putut să salveze viaţa Alexandrei. Nimic nu va putea să aducă această viaţă înapoi, dar această tragedie arată că aşa nu mai putem continua. Această tragedie arată că în momentul de faţă statul român este în faliment funcţional, în momentul de faţă statul român nu mai poate să asigure cel mai minim serviciu pe care oamenii îl aşteaptă de la ei – siguranţa cetăţenilor”, a afirmat Barna. 

Faliment funcțional în majoritatea instituțiilor 

Potrivit lui, ceea ce s-a întâmplat la Caracal nu e o situaţie excepţională, menţionând că sunt pline inspectoratele de poliţie de şefi interimari, numiţi politic, mulţi dintre ei fără studii. „Am ajuns să credem, asta s-a întâmplat de 30 de ani încoace, că se poate funcţiona cu cumetrii, rude, amante, soţii, nepoţi, veri în poziţii de forţă în statul român, la fel şi la pensii, la fel şi la sănătate. Dincolo de declaraţii publice fireşti nu există o asumare explicită nici de la Preşedinţie, nici a Guvernului pe ceea ce înseamnă coordonarea şi măsurile care trebuie luate în continuare. De aceea, vom solicita preşedintelui Camerei Deputaţilor o sesiune extraordinară astfel încât Parlamentul să ia de urgenţă măsurile (…) şi să ne aşezăm cumva spre normalitatea aceea fundamental necesară”, a mai spus Barna. 

El a spus că pentru ceea ce s-a întâmplat la Caracal nu mai sunt suficiente simplele demiteri. „Am crezut că după Colectiv ne-am trezit şi că instituţiile statului încep să funcţioneze. Crima de la Caracal arată că aproape nimic nu s-a schimbat, arată cât de important este să depolitizăm instituţiile publice”, a menţionat Barna. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate