sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAgenda ZileiRectificare bugetară: Tăieri peste tot, mai puțin la „servicii”

Rectificare bugetară: Tăieri peste tot, mai puțin la „servicii”

Un prim proiect de rectificare bugetară arată tăieri la toate capitolele, dar în schimb sunt creşteri la SRI, SIE şi STS, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.  

„Trebuie să vă spun că am primit un prim proiect de modificare a bugetului pe 2019, elaborat de Ministerul de Fwinanţe, cu care am o mare problemă pe care i-am şi spus-o deja doamnei prim-ministru. Sunt tăieri la toate capitolele, inclusiv investiţii, inclusiv instituţiii sau ministere importante, dar în schimb este o majorare a bugetului cu peste jumătate de miliard la instituţii precum SRI, SIE, STS şi aşa mai departe. Din nou. I-am spus doamnei prim-ministru că nici politic n-o să dea bine. Sigur că eu cred că trebuie să alocăm bani la investiţii, să alocăm bani acolo unde sunt proiecte cu cofinanţare cu fonduri europene care sunt vitale şi ne vin bani înapoi”, a afirmat Tăriceanu. 

Propunerile au fost făcute de către reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe. „Luni cu doamna prim-ministru vom avea acest subiect de discutat foarte serios pentru că eu nu cred că prioritatea României este finanţarea instituţiilor de forţă în statul român”, a mai spus Tăriceanu. 

Rectificare bugetară, în august

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici afirma recent că amână rectificarea bugetară pentru că, după cum spune chiar el, nu mai este timp ca aceasta să fie aprobată la 31 iulie, așa cum era planificat. Acesta a firmă că Executivul ar putea aproba această măsură o săptămână mai târziu.

Timp de 3 luni, ministrul Finanțelor „a bătut șaua să priceapă calul” că rectificarea bugetară va avea loc până la finele lunii iulie. Așa le promisese și primarilor din marile orașe, că va face un buget care să-i mulțumească. 

„Mai sunt câteva lucruri de încheiat. Aprobarea ei în Guvern ţine de pasul de trecut cu CSAT. Va fi săptămâna viitoare CSAT, ceea ce înseamnă că rectificarea nu va avea loc la 31 iulie, pentru că sunt mai mulţi paşi de parcurs: CSAT, Consiliul Fiscal, CES, şi atunci probabil că 31 iulie nu mai rămâne o dată fezabilă pentru rectificare. Poate următoarea săptămână”, a arătat ministrul Finanţelor. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate