vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiDăncilă, dezamăgită că nu stă la masa celor mari, la summitul din...

Dăncilă, dezamăgită că nu stă la masa celor mari, la summitul din 9 mai

Premierul Viorica Dăncilă nu a fost invitată la summitul UE de la Sibiu din data de 9 mai, dar dacă va fi invitată va merge, a spus aceasta dezamăgită.  

Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 – 2024, va reuni la Sibiu şefii de stat şi de guvern ai statelor membre ale UE, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători

„Mi se pare totuşi nepotrivit, ca să folosesc un termen elegant, ca tocmai cei care au muncit atât pentru România, cei care au atras atâtea aprecieri – nu numai din partea statelor membre, am văzut că şi alte state au făcut referire la acest lucru – să nu fie invitaţi la summit şi, să nu uităm un lucru, când am deschis Preşedinţia rotativă, la Ateneu”, a declarat premierul Dăncilă. 

Potrivit ei, aceasta a spus că este nevoie de unitate și a dat un semnal de ţară, astfel că, l-a invitat pe Iohannis, atunci când România a preluat președinția rotativă a Consiliului UE.

„I-am dat chiar posibilitatea să vorbească primul, fiind preşedintele României, pentru că eu am crezut că atunci când sunt obiective de ţară, este important să dăm dovadă de consens şi de acţiune comună”, a spus Dăncilă. 

Aceasta nu reușește să înţeleagă de ce nu a fost invitată la summitul de la Sibiu, care este dedicat viitorului Uniunii Europene. 

„Această etapă eu nu aş vedea-o doar ca un război între partide politice, între preşedinte şi premier, vin toţi liderii europeni, este un mesaj pe care îl dăm pentru întreaga Europă, vom creiona viitorul Uniunii Europene, vom vorbi despre o Europă unită şi puternică. Cum putem vorbi noi de unitate când premierul României, care deţine Preşedinţia rotativă, nu este prezent să vorbească despre realizări şi pornind de la realizări să vorbim despre următoarea agendă strategică 2019-2024? Pentru mine este greu de înţeles, dar să sperăm că cu credinţă în suflet şi mai mult consens vom da un semnal puternic pentru ţară. Asta e important”, a spus Dăncilă.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate