sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAdministrație publicăTeodorovici: ANAF trebuie să aducă mai mulți bani la buget

Teodorovici: ANAF trebuie să aducă mai mulți bani la buget

ANAF trebuie să aducă mai mulţi bani la buget și să crească gradul de colectare la 30% din PIB, a anunțat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.  

„Pe partea de colectare, (n.r. – rezultatul) trebuie să fie mai bun. Nu pot să mă declar mulţumit, nu am să spun altfel decât este real. Guvernul are în plan o primă rectificare bugetară pozitivă la finalul lunii iulie, iar ANAF trebuie să crească gradul de colectare la 30% din PIB”, a declarat Eugen Teodorovici. 

Potrivit lui, urmează o rectificare bugetară care se face după primele şase luni şi „trebuie să ştim exact dacă ANAF este şi trebuie să rămână în planul de colectare pe care îl are impus de ministrul de Finanţe”. 

„Pe lângă cele 21 de procente din PIB pe care ANAF trebuie să le colecteze, obligaţia ANAF este de a aduce 30%. Oficial, am luat în calcul când am făcut bugetul 28%, iar obligaţia ANAF este să crească, să aducă măsuri şi mai eficiente pentru a creşte acest procent la 30%. Ştiu că nu este simplu, dar undeva trebuie să începem, pentru că România are nevoie de bani. Nu în sensul că nu avem bani să facem ceea ce am promis, dar România are nevoie de şi mai mulţi bani pentru a face şi mai multe, pentru că nevoile, ştiţi foarte bine, sunt foarte mari”, a mai spus Teodorovici. 

Prima rectificare bugetară va avea loc în luna iulie, mai precis, spre finalul lunii. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate