marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiDăncilă îi cere lui Cîțu să justifice împrumuturile statului

Dăncilă îi cere lui Cîțu să justifice împrumuturile statului

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, ar trebui să justifice în Parlament cum a cheltuit 40 de miliarde de lei, bani pe care i-a împrumutat în două luni şi jumătate, a declarat fostul premier Viorica Dăncilă. 

Aceasta a făcut comparație cu în timp ce Partidul Social Democrat care a împrumutat 79 de miliarde de lei în doi ani şi jumătate. Ce nu a spus Dăncilă este faptul că, PSD a distrus bugetul, în mod deliberat, cu pomeni electorale și contracte cu statul date preferențial, nelăsând altă alternativă celor care ar fi venit după ei. 

„Dacă ar exista corectitudine şi transparenţă, domnul ministru al Finanţelor ar trebui să vină şi să spună ce plăţi a făcut domnia sa în noiembrie şi decembrie? Faptul că nu vrea să meargă în Parlament şi să vină cu toate cheltuielile care să justifice împrumuturile extraordinar de mari pe care le-a făcut, 40 de miliarde în două luni şi jumătate, în timp ce Partidul Social Democrat în doi ani şi jumătate a împrumutat 79 de miliarde. Să vedem ce cheltuieli a făcut, ce plăţi a făcut şi cum s-a ajuns la acest deficit”, a declarat Viorica Dăncilă, la Digi 24.

Fostul premier a susţinut că în luna octombrie 2019, când PSD a ieşit de la guvernare, deficitul era de 2,8%.

„În luna octombrie, deficitul era de 2,8%. Deci, în momentul în care am ieşit de la guvernare, deficitul era de 2,8%. Noi nu am luat în calcul că va trece moţiunea de cenzură. Am luat în calcul că ne vom încadra în ţinta de deficit de sub 3%, ţintă de deficit pe care am respectat-o şi în 2018”, a mai spus precizat Dăncilă.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate