vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiProblemele bugetare şi fiscale lăsate de PSD

Problemele bugetare şi fiscale lăsate de PSD

Problemele bugetare şi fiscale lăsate de PSD sunt mai mari decât și-au închipuit liberalii atunci când au preluat puterea, potrivit deputatului Dumitru Oprea.„Ce rămâne după PSD ştim deja şi putem să o spunem oricând: un dezastru economic pentru România. Nu ştim exact dimensiunile, dar previziunile analiştilor sunt sumbre. Potrivit Consiliului Fiscal, bugetul pe 2019 va depăşi ţinta de deficit agreată cu Uniunea Europeană, iar 2020 se arată mult mai problematic, cu importante creşteri de cheltuieli prevăzute de legile date de PSD”, a declarat liberalul.

Cea mai mare dificultate pentru viitorul guvern o reprezintă ţinerea sub control a deficitului bugetar, în condiţiile în care majoritatea consultanţilor consideră că ţinta de 3% este nerealistă.
România sub PSD s-a îndatorat zilnic cu sume uriaşe la dobânzi imense pentru a-şi asigura cheltuielile curente, cu toate că premierii pesedişti se lăudau că am fi devenit „tigrul Europei“.Dacă au crescut cheltuielile bugetare pe salarii, nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu investiţiile, care au scăzut la un nivel ce se va reflecta pe termen mediu şi lung în evoluţia României.

Problemele bugetare şi fiscale lăsate de PSD 

„Dacă este să vorbim doar despre Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), vedem că se alocă sume modeste pentru investiţii mici, îndeosebi în mediul rural. Dar unde sunt marile proiecte de infrastructură? Nimeni de la PSD nu ne poate lămuri, deşi s-au schimbat trei premieri şi au fost lansaţi miniştri „fără număr“.În continuare, faptul că nu am reuşit să absorbim fondurile europene (de care PSD s-a temut atât de mult, ştiind că odată cu ele vin şi verificări la sânge), alături de presiunea pusă pe mediul privat nu fac decât să limiteze capacitatea de investiţii pentru următorul an.Toată fiscalitatea a fost bulversată de PSD, prin măsuri arbitrare, care şi-a invalidat propriul Cod Fiscal, adoptat pe vremea lui Ponta”, a mai spus deputatul.
Economia e în haos în urma sutelor de modificări fiscale. Acestea, alături de încercarea de slăbire a justiţiei independente şi a statului de drept, nu au făcut decât să alunge investitorii şi să transforme economia românească într-una volatilă.
„Pe scurt, acum, când PSD părăseşte guvernarea, România păşeşte pe o pojghiţă de gheaţă. Inflaţia a crescut la un nivel alarmant, deficitul bugetar asumat nu poate fi respectat. Mai mult, măsurile macroeconomice luate de guvernele PSD sunt atât de arbitrare, încât economia la nivel naţional a fost destabilizată.Din nefericire, dacă vom asista la o nouă criză economică, vom întâmpina probleme pe care nici măcar nu le putem prevedea. Aceasta este moştenirea PSD-ALDE!”, afirmă Dumitru Oprea. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate