sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiDăncilă și-a regăsit dragostea pentru ALDE și-i nominalizează miniștri

Dăncilă și-a regăsit dragostea pentru ALDE și-i nominalizează miniștri

Premierul Viorica Dăncilă a decis nominalizarea unor reprezentanţi ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma retragerii acestei formaţiuni de la guvernare în luna august.

„În calitate de prim-ministru am decis să nominalizez reprezentanţi ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor de la finalul lunii august. Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDE care au înţeles că România are nevoie de stabilitate şi, dincolo de interesul personal sau de miza politică, importante sunt România şi românii, şi au decis să respecte votul oamenilor din 2016 şi programul de guvernare pe care l-am asumat împreună”, a declarat Dăncilă.

Potrivit ei, este important să continue guvernarea, pentru a oferi stabilitate, să se mobilizeze pentru consolidarea imaginii României în plan extern, mai ales în acest moment când trebuie să susţină reprezentantul nostru pentru Comisia Europeană. 

Pentru portofoliul Mediului şi funcţia de viceprim-ministru a fost nominalizată Graţiela Gavrilescu. Pentru portofoliul Energiei a fost nominalizat Ion Cupă, iar pentru Relaţia cu Parlamentul a fost nominalizat Ştefan Băişanu

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că îl propune pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne pe Dan Chirilă, pentru portofoliul Educaţiei – pe Carmen Gavrilă, iar pentru funcţia de vicepremier – pe Dan Matei.

Totodată, premierul a precizat că nominalizarea pentru Interne, Dan Chirilă, actual secretar de stat în cadrul acestui minister, este făcută în condiţiile în care pe 12 septembrie expiră interimatul de la Ministerul Afacerilor Interne.

„Având în vedere că pe 18 septembrie expiră interimatul pentru Ministerul Educaţiei Naţionale, iar funcţia de vicepremier pe probleme economice este vacantă, voi transmite către domnul preşedinte (…) următoarele propuneri: pentru MEN – doamna Carmen Gavrilă, pentru funcţia de viceprim-ministru – domnul Dan Matei. Sper ca de această dată, domnul preşedinte Iohannis să acţioneze ca preşedinte al României, nu ca şi candidat pentru această funcţie şi să nu blocheze orice iniţiativă de normalitate pentru România”, a declarat Dăncilă.

Aceasta crede că dincolo de lupta politică, dincolo de interesele personale, trebuie să primeze interesul României şi al românilor.

„Trebuie să acţionăm astfel încât oamenii să-şi primească salariile, pensionarii să-şi primească pensiile, să încurajăm acele proiecte care sunt aşteptate de români. Şi cred că, atunci când e vorba de interesul României şi al românilor, trebuie ca, indiferent de funcţia pe care o ocupăm, să acţionăm cu foarte multă responsabilitate”, a precizat premierul.

Tăriceanu contraatacă doar declarativ

În schimb, Călin Popescu-Tăriceanu spune că a auzit zvonurile referitoare la faptul că prim-ministrul Viorica Dăncilă ar încerca să coopteze membri ai ALDE în echipa guvernamentală.

„Am auzit aceste lucruri, nu am o confirmare oficială. Doamna Dăncilă încearcă din răsputeri tot felul de formule care sunt de ţară de lumea a treia, ca să evite acest vot în Parlament. Dacă acest zvon se va confirma, dacă va apărea un anunţ cu privire la numirea unor persoane în calitate de membri ALDE, o voi notifica public pe doamna Dăncilă, printr-o scrisoare deschisă, că a încălcat prevederile constituţionale şi faptul că nu respectă decizia pe care noi am luat-o de a ieşi de la guvernare şi îl voi înştiinţa şi pe preşedinte să nu semneze decretele de numire, având în vedere că noi am luat decizia de a ieşi de la guvernare şi ar încălca prevederile constituţionale ale art. 85”, a declarat Tăriceanu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate