După ce a fost ales al doilea om în stat, cu funcția de președinte al Senatului, Teodor Meleșcanu vine cu un trecut destul de tulburător pentru România modernă.
Potrivit, jurnaliștilor de la Newsweek Romania, Teodor Meleșcanu, și-a construit o carieră diplomatică lăudând naționalizarea pământurilor, Partidul Comunist și pe Nicolae Ceaușescu.
Meleșcanu a redactat, în 1966, o lucrare de diplomă intitulată „Probleme juridice privind naţionalizările efectuate în ţările socialiste” în care argumenta necesitatea și legalitatea confiscării de către comunism a proprietăţii capitaliste.
Actualul președinte al Senatului scria pe atunci că „țara noastră și alte țări ce au înfăptuit naționalizările au plătit unele despăgubiri parțiale, dar nu ca urmare a existenței unei obligații juridice, ci pentru a contribui la normalizarea relațiilor externe. Naționalizarea este un act licit prin însăși natura sa, iar neplata de despăgubiri nu-l transformă într-un act ilicit“.
„Sub conducerea clasei muncitoare în frunte cu Partidul Comunist Român, masele muncitoare din țara noastră au trecut la înfăptuirea revoluției socialiste din țara noastră. Printre cele mai importante măsuri ale revoluției socialiste la noi în țară s-a situat și naționalizarea, efectuată la 11 iunie 1948 prin legea 119 votată de Marea Adunare Națională, urmată la un timp relativ scurt de o serie de legi și decrete ce adânceau procesul început prin legea sus menționată“, scria Teodor Meleșcanu.
Pentru cei care nu știu, la naționalizarea terenurilor, cei care au refuzat acest mod de a introduce terenurile agricole in Cooperative au fost trimiși în pușcării de către comuniști. Mai mult, comuniștii au avut grijă ca generațiile următoare celor care i-au refuzat să nu aibă acces la educație superioară.
Iar acum, cel care lovea în țărani de dragul lui Nicolae Ceaușescu, vorbește despre democrație și puterea oamenilor de rand din România, după ce a călcat pe cadavre pentru a ajunge aici.
Acesta a fost ales, ieri, președintele Senatului României, după ce a fost propus de PSD pentru această funcție.