joi, iulie 25, 2024
AcasăAgenda ZileiDavai viza - canci: România nu permite participarea delegaţiilor Rusiei Teroriste şi...

Davai viza – canci: România nu permite participarea delegaţiilor Rusiei Teroriste şi Belarusului la Adunarea Parlamentară a OSCE de la București

Autorităţile române nu permit participarea delegaţiilor Rusiei şi Belarusului la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE, care se va desfăşura în România, între 29 iunie şi 3 iulie, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Decizia este motivată de războiul de agresiune al Rusiei Teroriste împotriva Ucrainei.

”Autorităţile române au decis să nu permită participarea delegaţiei Federaţiei Ruse la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE, desfăşurată în România în perioada 29 iunie – 3 iulie. Măsura va fi aplicată tuturor membrilor delegaţiei, parlamentari şi staff tehnic”, a anunţat, sâmbătă, Radu Filip, purtător de cuvânt al MAE.

Potrivit sursei citate, aceeaşi măsură va viza şi delegaţia Republicii Belarus.

”Decizia părţii române se bazează pe poziţia cunoscută şi consecventă a României în raport cu Federaţia Rusă, în contextul războiului de agresiune în curs împotriva Ucrainei. De asemenea, o parte din membrii delegaţiei ruse la Adunarea Parlamentară a OSCE sunt vizaţi de măsuri restrictive la nivelul Uniunii Europene. Decizia vizează şi Belarus, susţinător al războiului declanşat de Federaţia Rusă”, a transmis Radu Filip.

În replică, președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din Duma de Stat a Rusiei, Leonid Sluţki, a acuzat o discriminare a rușilor și a apreciat nu mai are niciun rost ca Federația Rusă să rămână în continuare în Adunarea Parlamentară a OSCE, după refuzul de a li se acorda vize membrilor delegaților.

„Consider că situația cu privire la sesiunea OSCE din România actualizează reluarea discuției despre oportunitatea prezenței în continuare a delegației permanente a Adunării Federale a Rusiei în această organizație.

Dacă se continuă discriminarea de proporţii în eliberarea vizelor, dacă nu suntem auziţi și nu se doreşte să fim auziţi, nu are niciun rost să mai rămânem în componenţa unei astfel de Adunări”, le-a declarat el jurnaliştilor, scrie Interfax, conform Rador Radio România.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate