marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiDemisie în bloc din Pro România. Victor Ponta, tot mai singur

Demisie în bloc din Pro România. Victor Ponta, tot mai singur

Victor Ponta s-a trezit cu o demisie în bloc din Pro România după ce a fost părăsit de nu mai puțin de 16 membri din conducerea partidului, printre aceștia aflându-se fondatori și lideri. 

Cei 16 demisionari din Pro România sunt:

 1. Daniel Constantin – fondator şi prim-vicepreşedinte,
 2. Sorin Mihai Cîmpeanu – fondator şi prim-vicepreşedinte,
 3. Mircea Banias – deputat, vicepreşedinte şi coordonator Constanţa,
 4. Damian Florea – fondator, deputat, coordonator Ilfov,
 5. Liviu Balint – deputat, coordonator Sălaj,
 6. Georgian Pop – deputat,
 7. Răzvan Mitu – fondator, vicepreşedinte şi coordonator Bucureşti,
 8. Cristian Cosmin – fondator şi vicepreşedinte,
 9. Raluca Haliţ – fondator, coordonator Tineret Bucureşti,
 10. Georgică Dumitru – coordonator Dâmboviţa,
 11. Marius Sanfirişcă – coordonator Hunedoara,
 12. Silvian Dan – coordonator Olt,
 13. Gigi Dănuţ Feţeanu – coordonator Sibiu,
 14. George Manciu – coordonator Sector 2,
 15. Letiţia Stoian – coordonator Sector 4,
 16. Dan Marian – coordonator Sector 5. 

„Noi, semnatarii acestei declaraţii, am demarat proiectul politic Pro România într-un moment dificil, mai 2017, în care numeroşi oameni politici cu experienţă nu acordau şanse mari acestei iniţiative. Pro România a fost un proiect construit să ofere oamenilor de bună credinţă, de la simpli votanţi, la politicieni, o alternativă reală la peisajul complex şi complicat în care a stagnat politica românească. Am iniţiat şi realizat acest proiect cu oameni care, în primul rând, au renunţat la ambiţiile personale şi la privilegii facile, acceptând să construiască de la zero o soluţie politică de centru pentru România. Este vorba de un proiect politic în care toţi ne-am regăsit pe deplin şi pe care l-am conceput în aşa fel încât să reprezinte o parte importantă a intereselor cetăţenilor români, atât în planul politicilor publice propuse, cât şi în plan ideologic. Bunele intenţii însă, uneori, nu sunt de ajuns. Este nevoie de ceva mai mult pentru ca, în timp, proiectele şi strategiile pe care le propunem să prindă contur. Iar aici, dificultăţile apar, de multe ori, acolo unde te aştepţi mai puţin”, a postat Daniel Constantin pe pagina sa de Facebook

Demisie în bloc din Pro România. Visul „frumos” s-a spulberat 

Potrivit demisionarilor, în viaţa politică sunt momente în care anumite delimitări şi decizii trasează intenţiile politicienilor.

„Iniţial, proiectul Pro România a fost fundamentat pe o componentă ideologică de centru, însă am constatat o evoluţie susţinută spre o altă direcţie, schimbându-se doctrina şi idealurile. Reamintim faptul că, de când am intrat în politică, am fost adepţii ideilor social-liberale, deoarece România are nevoie de politici şi măsuri care să pună pe primul loc libertatea şi drepturile cetăţenilor, dar care includ totodată şi aspectele sociale. De aceea, rămânând fideli ideilor şi valorilor în care credem, ne angajăm să le implementăm în continuare pentru România. Alături de noi sunt cei mai mulţi dintre cei cu care am pornit la un nou drum în 2017, dar şi colegi care s-au alăturat ulterior proiectului, care înţeleg să fie acum solidari cu principiile pe care le-am expus. Suntem în continuare o echipă puternică şi dornică să se implice într-un proiect de reformare a societăţii româneşti. În acest sens, semnăm astăzi împreună o demisie colectivă din Pro România şi vom continua să credem în valorile pe care le-am promovat în mod consecvent”, mai spune politicianul. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate