Demiterea ministrului Vlad Voiculescu, după o ampla campanie de presă declanșată imediat ce a fost numit în această funcție, comparabilă oarecum cu campania dusă de PSD-Dragnea pentru schimbarea legislației din Justiție, ar putea avea în spate, după unele surse, încercarea de a prelua controlul asupra bugetului uriaș, de 10 miliarde de euro, al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.
Imediat după Paști, pe 6 mai 2021, este programat concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de directori ai caselor județene, în fruntea cărora se află de multă vreme persoane numite exclusiv pe criterii politice, sinecuriști interimari controlați de partide.
Sunt scoase la concurs toate posturile (41) de director general al CAS-urilor din țară, inclusiv pentru conducerea CAS București și CAS a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești (CASAOPSNAJ).
Este pentru prima dată când se face o asemenea triere la vîrful CAS-urilor, de o asemenea magnitudine.
Tortul uriaș de 44,8 de miliarde de lei, cât este bugetul CNAS, pe care Vlad Voiculescu ar fi refuzat să-l lase, cum era obiceiul, pe mâna sinecuriștilor aflați în acest moment în funcții, mergând doar pe mâna unor persoane competente, care să acceadă în fruntea Caselor Județene în urma susținerii unui concurs, este o miză suficient de mare pentru a se cere înlocuirea sa.
O persoană care susține un examen pentru ocuparea unui astfel de post, ce implică o mare responsabilitate pentru sistemul național de sănătate, nu poate fi păpușată de mafia de partid, nu este vulnerabilă, nu poate fi șantajată sau amenințată dacă refuză să distribuie fonduri în recipientele special făcute de politicienii abonați la contracte cu CJAS-urile.
Numirea prin delegație, făcută în instituțiile aflate sub control politic, este o sursă clară, cunoscută și verificată de control din partea celor interesați de căpușarea și controlul acelei instituții.
Pasul pentru a începe curățenia în CNAS a fost deja făcut de Vlad Voiculescu, la mai puțin de o lună de la numirea sa în fruntea ministerului Sănătății, prin numire în fruntea instituției a lui Adrian Gheorghe, Senior Health Economist în Departamentul de Epidemiologie și Boli Infecțioase din cadrul unei dintre cele mai prestigioase universități din lume, Imperial College London.
Concursul organizat de șeful CNAS pe 6 mai a.c., care dă fiori mafiei transpartinice din sănătate, va avea trei probe: dosarul de participare care trebuie să respecte condițiile impuse de organizator, proba scrisă și proba orală.
Sunt excluși de la concurs atât cei care au avut condamnări penale, cât și cei care au afaceri în sau cu firme ce furnizează servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale.
”Proba scrisă ar putea avea loc în condiții similare cu cele de la examenul de bacalaureat – cu camere de luat vederi care să elimine orice posibilitate de fraudare, iar din componența comisiei de evaluare la interviu vor face parte specialiști recunoscuți în domeniu” susține economedia.ro.
Iata, mai jos, documentul care a pus pe jar căpușele tradiționale așezate, ordonat, pe bugetul sistemului național de sănătate. Este emis pe 1 aprilie, dar nu e o păcăleală. Dimpotrivă!
cnas concursuri