sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiPremierul Florin Cîțu, în calitate de ministru interimar al Sănătății, a abrogat...

Premierul Florin Cîțu, în calitate de ministru interimar al Sănătății, a abrogat ordinul de carantinare semnat de Andreea Moldovan

Premierul Florin Cîțu a abrogat ordinul cu noile criterii de carantinare semnat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan și publicat deja în Monitorul Oficial.

După ce i-a demis pe minstrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și pe secretarul de stat Andreea Moldovan, premierul Cîțu a preluat interimatul la conducerea Sănătății.

”Dimineață am trimis președintelui decretul de numire interimară la Ministerul Sănătății a domnului Barna. Având în vedere refuzul domnului Barna am făcut o nouă propunere în persoana mea. Preiau ministerul Sănătății până când colegii de coaliție vor face o nouă prounere de ministru” a declarat premierul Florin Cîțu.

În această nouă calitate, el a emis și semnat primul său act la Ministerul Sănătății: a abrogat controversatul ordin cu noile criterii de carantinare și a și publicat noul Ordin în Monitorul Oficial.

Politicianul Cîțu, de profesie economist, a anulat astfel un ordin emis de expertul Andreea Moldovan, specializată în boli infecțioase și în epidemiologie, fost director medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, spital COVID, înainte de a fi numită secretar de stat.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a trimis spre publicare, marți seara, un ordin prin care s-au introdus noi criterii de carantinare a localităților.

Conform documentului, pe lângă rata de incidență a cazurilor Covid-19, vor fi avute în vedere și alte criterii, precum rata de testare și gradul de ocupare a paturilor din spitale.

De asemenea, evaluarea riscului epidemiologic urma să se facă în baza unei grile ce conținea sistemul de punctare al criteriilor fixate deja.

Publicarea ordinului MS, fără informarea premierului Florin Cîțu, a fost pretextul pentru demiterea ministrului Voiculescu, dar și al secretarului de stat Moldovan.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate