marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda Zilei„Democrația” PSD: Cine nu votează moțiunea este dat afară din partid

„Democrația” PSD: Cine nu votează moțiunea este dat afară din partid

După plecarea „subită” a liderului neînfricat, Liviu Dragnea, mai toți șefuleții din PSD spuneau că de acum democrația PSD va dăinuii, iar în partid va curge lapte și miere, iar membrii acestui „mult încercat” partid vor vota după bunul plac fără a suferi repercusiuni.

Numai că acum, la 8 luni de la privarea de libertatea a lui Dragnea, apare noul lider, Marcel Ciolacu, și-i amenință pe parlamentarii PSD că dacă nu votează moțiunea de cenzură vor fi dați afară din partid. 

Parlamentarii social-democraţi care nu vor vota moţiunea de cenzură sau care vor lipsi nemotivat de la şedinţa plenului reunit vor fi suspendaţi din PSD până după alegerile generale, neavând astfel posibilitatea de a figura pe listele electorale, a amenințat Ciolacu. 

„Am luat o decizie, alături de colegii mei: în cazul în care un parlamentar al PSD nu votează moţiunea sau lipseşte nemotivat de la ziua în care va fi votul pe moţiune, o perioadă, respectiv până după alegerile generale, va fi suspendat din PSD, cu alte cuvinte nu va participa pe listele PSD la viitoarele alegeri”, a spus el. 

Marcel Ciolacu a mai precizat că matematic, în acest moment se bazează pe 232 de voturi pentru susţinerea moţiunii.

„Am luat hotărârea de a susţine, alături de parlamentari, demersul privind trecerea moţiunii de cenzură şi este prioritatea numărul unu a PSD. În acest moment sunt trei forţe politice parlamentare care susţin acest demers, respectiv PSD, UDMR şi Forţa Naţională. Mai avem negocieri în continuare, în zilele următoare. Avem şi o strategie făcută împreună cu colegii mei din teritoriu, punctual cu anumiţi parlamentari independenţi sau neafiliaţi”, a menţionat Ciolacu.

Acesta spune că a luat act deja de antepronunţarea preşedintelui României, care a spus că îl desemnează pe domnul Orban.

„Este pregătit PSD pentru orice posibilitate, inclusiv să preia guvernarea, anticipate şi orice altă posibilitate. Această moţiune este o noutate pentru Parlamentul României, ea este legată de un lucru punctual, o asumare a răspunderii pe modificarea legislaţiei electorale. Acest lucru nu exclude ca în această perioadă şi în această sesiune să avem o altă moţiune în jurul unui proiect politic. Vom vedea, vom discuta după această etapă” a menţionat liderul PSD. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate