luni, iunie 17, 2024
AcasăAdministrație publicăDeschiderea sistemului sanitar românesc către lume, prioritatea ministerului Sănătății

Deschiderea sistemului sanitar românesc către lume, prioritatea ministerului Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, va face totul din punct de vedere administrativ şi al politicilor publice pentru creşterea calităţii serviciilor medicale şi a siguranţei pacientului în unităţile sanitare. Acesta își dorește deschiderea sistemului sanitar românesc către lume. 

„La începutul anului doresc să transmit un gând de respect şi apreciere pentru toţi profesioniştii din Sănătate care înţeleg să îşi facă datoria corect şi cu responsabilitate şi care salvează vieţi zi de zi, inclusiv de Sărbători, când majoritatea este acasă cu cei dragi. Transmit un gând tuturor pacienţilor, dar şi cetăţenilor acestei ţări şi vreau să îi asigur că echipa din cadrul Ministerului Sănătăţii va face tot ce depinde din punct de vedere administrativ şi al politicilor publice, pentru creşterea calităţii serviciilor medicale şi a siguranţei pacientului în unităţile sanitare. Ne dorim deschiderea sistemului sanitar românesc către lume”, susţine ministrul.

Potrivit acestuia, pacienţii români trebuie să fie în centrul sistemului şi au dreptul la tratamente de ultimă generaţie, iar cadrele medicale merită condiţii de lucru, dar şi de pregătire, similare cu cele asigurate în ţările dezvoltate ale lumii.

„Considerăm că pacienţii români trebuie să fie în centrul sistemului şi au dreptul la tratamente de ultimă generaţie la fel ca cele asigurate pacienţilor din Europa, iar cadrele medicale merită condiţii de lucru, dar şi de pregătire, similare cu cele asigurate în ţările dezvoltate ale lumii. Anul 2020 este declarat Anul Asistentului Medical şi Moaşei şi vom susţine, alături de partenerii internaţionali, această categorie importantă de profesionişti din sistem”, mai spune ministrul.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate