miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiAproape 360 de operatori, pregătiți să „topească” zăpada din București

Aproape 360 de operatori, pregătiți să „topească” zăpada din București

358 de operatori cu 310 utilaje sunt pregătiţi să intervină în cazul în care ninge în Bucureşti, cu care vor împrăştia material antiderapant şi vor curăţa zăpada, au declarat reprezentanții Primăriei Capitalei.

Sunt disponibile, în total, la nivelul celor şase sectoare, 21.667 de tone de material antiderapant. În funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, parcul de utilaje va fi suplimentat.

În caz de ninsoare, echipele vor interveni cu prioritate pe arterele principale, cele cu trafic RATB, cu obiective sociale şi instituţii publice, pe pante, rampe şi poduri, după care se continuă pe toate străzile din oraş.

De asemenea, echipele DGASMB realizează acţiuni de depistare a persoanelor fără adăpost, pe care le direcţionează către centrele sociale din Pallady şi Odessa din Calea Şerban Vodă. Echipele de intervenţie DGASMB distribuie pături pentru persoanele fără adăpost care refuză cazare în centre, precum şi băuturi calde (ceai şi supă). În acest sens, DGASMB are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgenţe sociale, telefon 021.9524, la care bucureştenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost de pe raza municipiului Bucureşti.

Primăria Municipiului Bucureşti pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, acolo unde aceştia pot semnala eventuale probleme apărute în urma ninsorilor/precipitaţiilor.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol, valabilă până luni dimineaţa, în zone montane, la peste 1.700 de metri altitudine, respectiv o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului ce vizează judeţe din zona Moldovei, începând de duminică dimineaţa.

Potrivit meteorologilor, primul Cod galben va fi în vigoare în intervalul 4 ianuarie, ora 18:00 – 6 ianuarie, ora 6:00, când vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 65 – 75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, mai ales în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, peste 90 – 100 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate