marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiDesființarea Secției speciale, realizată în grupul de lucru al coaliției

Desființarea Secției speciale, realizată în grupul de lucru al coaliției

Desființarea Secției speciale va fi realizată în grupul de lucru al coaliției desemnat pentru a realiza proiectul de lege, a anunțat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

„Am avut o discuţie la nivelul coaliţiei. A rămas să se întrunească grupul de lucru care este desemnat pentru a stabili forma finală a proiectului de lege. În cadrul coaliţiei, am avut discuţia privitoare la forma proiectului de lege, grupul de lucru va veni cu soluţia privitoare la forma finală a proiectului de lege. Sunt destule variante care sunt în discuţie, urmează să se hotărască care este cea mai bună”, a declarat Orban.

Șeful liberalilor a amintit că susţine desfiinţarea SIIJ, urmând ca aspectele tehnice să fie subiect de analiză.

„Noi susţinem desfiinţarea Secţiei speciale, de altfel este un angajament luat ca şi coaliţie. În ceea ce priveşte modalităţile tehnice legate de măsurile care se iau după desfiinţarea Secţiei speciale, va fi o analiză din partea specialiştilor formaţiunilor politice”, a explicat liderul PNL.

Guvernul a adoptat pe 18 februarie proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Florin Cîţu afirma, ieri, că proiectul de lege este dezbătut în procedură de urgenţă în Parlament.

„Are un calendar clar în Parlamentul României, este în procedură de urgenţă, şi eu nu cred că informaţia că partenerii noştri nu sunt de acord este corectă, pentru că partenerii noştri fac parte din Guvern, deci, când s-a aprobat în Guvern o formă am plecat cu toţii. Acum că în Parlamentul României vor fi amendamente, poate de la toată lumea, asta e altceva, dar forma care a plecat din Guvern a fost aprobată de coaliţia de guvernare, iar UDMR sunt membri coaliţiei de guvernare şi parteneri în Guvern şi în momentul când a fost luată această decizie”, a declarat Cîţu.

Pe de altă parte, liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, afirma că proiectul pentru desfiinţarea SIIJ va fi modificat în Parlament, menţionând că sunt în derulare discuţii despre cine va prelua dosarele magistraţilor cu probleme.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate