sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAdministrație publicăDNA: 26 de percheziții în legătură cu samsari de imobile din fondul...

DNA: 26 de percheziții în legătură cu samsari de imobile din fondul locativ de stat, preluate ilegal și vîndute la suprapreț

Procurorii Direcție Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat, joi, 26 de percheziții domiciliare în municipiul București și județele Giurgiu și Ilfov, într-un dosar ce vizează atribuirea nelegală, în perioada 2018-2020, a unor locuințe din fondul locativ de stat (AFI).

”În cursul zilei de 20 mai 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 26 locații situate în municipiul București și județele Giurgiu și Ilfov, dintre care una este sediul unui cabinet notarial, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice” – informează DNA.

Potrivit Agerpres, care citează surse judiciare, 45 de locuinţe din Capitală ar fi fost achiziţionate la sume modice folosindu-se acte false, imobilele fiind vândute ulterior la preţul pieţei.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a confirmat și el pe pagina sa de Facebook, că DNA investighează mai mulți angajați ai Administrației Fondului Imobiliar (AFI) și că va oferi sprijin anchetatorilor.

”Mă bucur că autoritățile din justiție continuă să intervină și să investigheze suspiciuni de corupție din perioada fostei administrații locale bucureștene, de această dată în legătură cu domeniul imobiliar.

Confirm că DNA investighează suspiciuni de corupție în administrația locală bucureșteană, în legătură cu angajați ai Administrației Fondului Imobiliar, fiind vorba despre lucruri din perioada 2016-2020.

Primăria Capitalei va oferi tot sprijinul care îi este solicitat în cadrul acestor investigații. Nu vom acoperi pe nimeni și nu acceptăm ca astfel de practici să continue sub umbrela administrației municipale” – a scris primarul Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate