sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiJustițieDNA: Iosif Urs, președintele universității ”Titu Maiorescu”, trimis din nou în judecată....

DNA: Iosif Urs, președintele universității ”Titu Maiorescu”, trimis din nou în judecată. Acum, pentru șantaj.

Iosif Urs, preşedintele Universităţii ”Titu Maiorescu” din Bucureşti, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de şantaj. Individul, profesor universitar la Facultatea de Drept a aceleiași universități și avocat suspendat, a mai fost trimis în judecată de DNA, în 2020, într-un dosar in care este acuzat că a divulgat unor studenți subiectele la examenul de licență din sesiunea iunie-iulie 2019.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie susțin că ”în zilele de 10 martie şi 18 mai 2021, în calitate de preşedinte al Universităţii ”Titu Maiorescu” şi preşedinte al consiliului de administraţie al universităţii, Iosif Urs ar fi ameninţat o persoană, cadru didactic la aceeaşi universitate, că va da în vileag, în faţa colectivului universităţii şi al asociaţiei membrilor fondatori ai universităţii, a organelor statutare ale acestora (senat, consiliu de administraţie, adunare generală, consiliu etc) o serie de fapte compromiţătoare (legate de cariera politică şi universitară, de exercitarea abuzivă şi păgubitoare a unei anumite funcţii manageriale, de promovarea unor apropiaţi sau a unor rude in funcţii didactice etc.) şi că va determina declanşarea unor anchete disciplinare de către comisia de etică din universitatea amintită, atât împotriva respectivei persoane, cât şi împotriva unei rude a acesteia, pentru a o constrânge

  • să recunoască sau să declare că a ştiut, în iunie 2019, că Iosif Urs urma să fie anchetat, că a avut o legătură cu sesizarea organelor judiciare privind fraudarea examenului de licenţă organizat în iunie 2019 de Facultatea de Drept a Universităţii ”Titu Maiorescu” şi să îi spună cine a dat ordin procurorului să-l ancheteze
  • să îl sprijine să ajungă la cei despre care crede că pot influenţa soarta dosarului său, să-l „închidă” (fie ei, procurorul sau judecătorul de caz ori cel care le dă ordine), iar în caz contrar să părăsească universitatea prin încetarea contractului individual de muncă.

DNA aminteşte că în cauza privind presupusa fraudă a examenului de licenţă, din sesiunea iunie – iulie 2019, organizat la nivelul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti, Iosif Urs a fost trimis în judecată, iar o altă persoană a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate