sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAdministrație publicăDNA: Secretarul general la Primăriei Deva, Laura Sârbu, a fost arestată alături...

DNA: Secretarul general la Primăriei Deva, Laura Sârbu, a fost arestată alături de soț pentru o mită de 40.000 lei

Secretarul general al Primăriei municipiului Deva, Laura Sârbu, și soțul acesteia, Hadrian Sârbu, angajat în cadrul aceleiași instituții la Biroul Investitori Relații Externe, au fost reținuți miercuri, pentru 24 de ore, de procurorii DNA Alba Iulia într-un dosar în care sunt acuzați ca au primit 40.000 de lei de la un om de afaceri pentru a-și trafica influența asupra funcționarilor din cadrul instituției pentru atribuirea unor contracte de lucrări – a anunțat DNA, printr-un comunicat de presă.

Alături de ei a mai fost reșinut și administratorul unei societăți comerciale, sub acuzașia de complicitate la trafic de influență.

”În perioada 2020 – 2021, inculpata Sârbu Laura, în calitatea menționată mai sus, beneficiind și de ajutorul soțului ei, Sârbu Hadrian, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei și ar fi pretins de la același om de afaceri suma de 7.000 euro pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra funcționarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva” – se afirmă în comunicat.

Concret, susțin procurorii, ”banii respectivi ar fi fost primiți și pretinși pentru traficarea influenței în scopul atribuirii către societatea omului de afaceri a unor contracte de lucrări în cadrul proiectelor derulate de Primăria municipiului Deva și pentru a asigura obținerea de către acesta a documentației necesare construirii unei hale de producție.

Influența s-a dovedit a fi una reală, deoarece la data de 05 august 2020, omul de afaceri a încheiat cu primăria municipiului Deva un contract ce avea ca obiect efectuarea unor reparații curente la „Adăpostul de urgență pe timp de noapte” (aflat în subordinea Direcției de asistență socială Deva)”. 

În aceste condiții, ca urmare a înțelegerii inițiale, omul de afaceri, prin intermediul societății administrate de cel de-al treilea inculpat, ar fi remis secretarului general al Primăriei municipiului Deva suma totală de 40.000 lei – afirmă DNA.

Joi, 01 aprilie 2021, cei trei inculpați au fost prezentați Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La Primăria Deva sunt angajate și alte rude ale Laurei Sârbu, sora și doi cumnați ai acesteia – susțin junaliștii de la  replicahd.ro.

Ciprian Sârbu este cumnatul secretarului Laura Sârbu, frate cu soţul acesteia. A fost angajat ca poliţist local clasa I grad profesional superior. Soţia poliţistului, este şi ea angajată a Primăriei Deva. Vircinia Cecilia Sârbu ocupă postul de consilier şi a încasat venituri de 13.000 lei din visteria publică a municipiului.

”Sora secretarului Laura Sârbu este şef serviciu resurse umane la Direcţia de Asistenţă Socială. Cristina Bodrean a încasat 24.000 lei anul trecut, salariu plătit de Primăria Deva. La începutul acestui an, Ioan David – consilier local PSRo – dezvăluia public faptul că Primăria Deva a făcut afaceri cu o firmă controlată de cumnatul Laurei Sârbu, soţul surorii sale – Adrian Mihai Bodrean. Potrivit celor spuse de David, SC Hifcon SRL, firma de la care şi-a luat salariul Bodrean, a încasat de la Primăria Deva în jur de 20 de miliarde de lei vechi. Secretara Primăriei n-a negat informaţia şi a oferit o explicaţie presei. Sârbu spune că cumnatul ei lucrează cu firma de 20 de ani, iar contractele cu Primăria nu au nicio legătură cu postul de secretar al Municipiului Deva” – dezvăluie jurnaliștii de la replicahd.ro.

Foto: replicahd.ro

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate