joi, octombrie 6, 2022
AcasăAgenda ZileiDoina Pană: Raportul MCV este o jignire adusă poporului român

Doina Pană: Raportul MCV este o jignire adusă poporului român

Raportul MCV este o jignire adusă poporului român, pentru că acesta nu a criticat partidul așa cum am auzit, ci România, a declarat deputatul PSD Doina Pană, invitată într-o intervenție televizată la Digi24. 

Pe de altă parte, deputatul USR Ion Stelian a contrazis spusele colegei sale afirmând că de fapt raportul MCV critică agresiv toate deciziile pe care le-a luat Guvernul și Parlamentul în ultimii ani. „Raportul critică deciziile pe care Guvernul le-a luat pentru a-și salva liderul neînfricat”, a spus Ion Stelian. 

Nu jignire adusă poporului român, ci critică pentru Guvern 

În schimb, Eugen Tomac, șeful PMP, spune că faptul că actuala guvernare este în total contrasens în relaţia cu Bruxellesul o putem observa şi din cartonaşul roşu ridicat astăzi (n.r – ieri), care se poate transforma într-un avertisment mult mai dur dacă Guvernul României nu va ţine cont de toate recomandările pe care le-a primit ţara noastră.

Preşedintele PMP a adăugat că, mai mult decât atât, liderii actualei coaliţii de guvernare trebuie să înţeleagă că democraţia, în Europa, nu este negociabilă. 

„Cred că Dragnea şi Tăriceanu trebuie să înţeleagă un lucru esenţial: democraţia în Europa nu este un subiect care se negociază, iar atacul lor, din ultimii doi ani de zile, la tot ceea ce înseamnă statul de drept nu mai poate fi ascuns şi nici nu poate fi deformată realitatea aşa cum le-o cere interesul lor. Există nişte standarde care trebuie respectate, iar faptul că de la Bruxelles, cu mai puţin de 50 de zile până când România va prelua preşedinţia Consiliului UE, primim un asemenea mesaj dur arată cât de puternică este ruptura între liderii politici decidenţi de la Bucureşti şi instituţiile europene”, a subliniat Tomac, citat de Agerpres. 

România rămâne o țară pro-europeană 

România este şi va rămâne o ţară pro-europeană şi a dovedit în nenumărate rânduri că este un stat membru loial şi implicat, care crede în valorile Uniunii Europene, pe care le apără şi le respectă, spune ministrul Apărării, Mihai Fifor.

„Am fost şi suntem deschişi permanent cooperării strânse şi deschise cu forurile UE şi consider că toate statele membre trebuie să beneficieze de tratament egal. De aceea, este greu de înţeles şi este de neacceptat introducerea unor condiţionalităţi pentru România, sub pretextul afectării progreselor în Justiţie, în condiţiile în care MCV a dovedit că şi-a ratat obiectivul pentru care a fost creat. Interferenţa în justiţie pe baza protocoalelor, intruziunea în viaţa privată, falsificarea de probe, presiunea organelor de anchetă asupra martorilor pentru a obţine mărturii convenabile acuzării sunt realităţi ale modului în care a fost înţeleasă din păcate funcţionarea justiţiei în România, toate ignorate total în rapoartele MCV din ultimii ani”, a scris Fifor pe Facebook. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate