sâmbătă, august 13, 2022
AcasăAgenda ZileiMârșăvia „justiției” de sub papucul lui Dragnea. Dosar „cusut cu ață albă”...

Mârșăvia „justiției” de sub papucul lui Dragnea. Dosar „cusut cu ață albă” pentru Kovesi

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Laura Codruţa Kovesi a primit o citaţie din partea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în justiţie, în calitate de suspect.

Cu toate acestea, Kovesi îşi va continua drumul în procedura pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european. 

„În ultimele zile, am fost supusă unei campanii de denigrare, probabil plecată din disperarea unora pentru faptul că am ocupat primul loc în procedura pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european. Pot să vă spun că astă-seară, după ora 8 seara, s-a prezentat un poliţist la domiciliul meu şi am primit o citaţie din partea Secţiei de Investigare a infracţiunilor din justiţie, în calitate de suspect pentru infracţiunea de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Este foarte interesant că această citaţie vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii”, a declarat Kovesi, la Europa FM. 

Ea nu va renunţa la candidatura pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european şi se va prezenta la Bruxelles în vederea audierii din Parlamentul European. 

„Nu am de gând să renunţ la această procedură, voi merge, voi explica că sunt nevinovată, voi explica faptul că această începere de urmărire penală este vădit abuzivă şi şicanatorie. Îmi voi continua drumul în această procedură. Nu voi renunţa. Aşa cum am spus şi când mi-am încheiat mandatul la DNA, corupţia poate fi învinsă”, a subliniat fostul procuror-şef al DNA. 

Kovesi a a depus la instanţa supremă o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă termen luni, iar la aceasta a anexat şi biletul de avion din care rezulta că vineri urma să plece din ţară, la Bruxelles. 

„La nici câteva ore după ce am depus această cerere, am primit această citaţie. Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă, chiar şi prin abuzuri, să nu ocup această funcţie, pentru care totuşi am şanse, pentru că sunt candidatul care s-a situat pe primul loc”, a afirmat Kovesi. 

Portavocile PSD se dezlănțuie

Potrivit Liei Olguţa Vasilescu, Kovesi ar trebui să îşi amintească de politicienii care au fost acuzaţi de DNA fix în campania electorală. 

„Am trăit s-o văd şi pe-asta! Laura Codruţa Kovesi se plânge că e abuzată de statul de drept! Când? Exact când îşi făcea campanie să devină procuror şef european… Pe bune? Să le spună asta celor care au fost acuzaţi fix în campanie electorală! Păi să aibă încredere în Justiţie, zic! Că parcă aşa era şlagărul penalilor… Şi, ca să lucrăm cu materialul clientului, nişte penaaaaali, vor să conducă ţara! Bine, în speţa de faţă, chiar Europa! Sau în politică nu există prezumţia de nevinovăţie (ea fiind susţinută politic de grupul PPE), iar persoanele asupra cărora planează suspiciuni rezonabile trebuie să facă un pas lateral. Am citat corect, nu? P.S. Şi pe mine m-ai chemat tot ca suspect. Noroc că, de la cazul meu, s-au mai schimbat metodele!”, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe pagina sa de Facebook. 

Ce spune Opoziția

Pe de altă parte, preşedintele USR, Dan Barna, spune că faptul că Laura Codruţa Kovesi a fost citată la Secţia de investigare a magistraţilor fix în ziua când trebuia să ajungă în Parlamentul European pentru a-şi susţine candidatura la funcţia de procuror-şef european indică implicarea liderului PSD, Liviu Dragnea.  

„Liviu Dragnea a apăsat pe un buton şi ‘noua’ justiţie, cea făcută de modificările impuse în Parlament, a executat. Laura Codruţa Kovesi a fost citată fix în ziua când trebuie să ajungă în Parlamentul European să-şi susţină candidatura pentru funcţia de procuror-şef european. Se îndoieşte cineva că această nemernicie este făcută la ordinul lui Liviu Dragnea? O numire a Codruţei Kovesi în funcţia de procuror-şef european ar însemna sfârşitul retoricii urii pentru Dragnea, Toader, Tăriceanu şi acoliţii lor. Nimeni nu i-ar mai crede. O numire a ei practic ar fi confirmarea faptului că de doi ani nişte infractori au confiscat România. Orice cetăţean s-ar întreba legitim şi firesc cum mama naibii toată Europa e proastă şi doar Dragnea are dreptate. Dragi prieteni, aşa va arăta România dacă Dragnea şi PSD reuşesc să-şi ducă planul până la capăt”, a afirmat Dan Barna, într-o postare pe Facebook. 

În schimb, europarlamentarul Monica Macovei consideră că fosta şefă a DNA Codruţa Kovesi este ţinta unui atac ticălos pus la cale de coaliţia PSD-ALDE.

„În această seară, dna Kovesi ne-a anunţat că a fost citată la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, înfiinţată de Toader şi PSD – ALDE, exact în perioada în care trebuie să fie la Bruxelles pentru a depune actele finale pentru candidatură şi a se pregăti pentru audierea din comisia LIBE. La Secţia specială lucrează Adina Florea, care a declarat că nu a fost niciodată un procuror independent şi care este propusă cu insistenţă de Toader să fie procuror şef al DNA. În Parlamentul European suntem asaltaţi de scrisori trimise de Toader şi de reprezentanţi ai PSD-ALDE care încearcă orice ca să blocheze o eventuală alegere a dnei Kovesi ca Procuror European. Pline de ură şi minciuni, aceste scrisori fac un mare deserviciu nu doar dnei Kovesi, ci României. Ne întoarcem la vremea în care dosarele se decideau la sediul PSD din Kiseleff”, afirmă Monica Macovei.

Și PNL ia apărarea lui Kovesi

Potrivit lui Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, Secţia de Investigare a Infracţiunilor în justiţie este o armă politică folosită de PSD şi ALDE împotriva Justiţiei din România. 

„Citarea Laurei Codruţa Kovesi la audieri, pentru a fi pusă sub învinuire, chiar în ziua în care urmează să se prezinte la Bruxelles pentru susţinerea nominalizării sale la funcţia de Procuror şef al Parchetului European este absolut scandaloasă. Această citare reprezintă dovada cea mai puternică până în acest moment că Secţia specială de anchetare a judecătorilor şi procurorilor este o armă politică folosită de infractorii din PSD şi ALDE împotriva Justiţiei din România. (…) Iată, secţia specială de anchetare a magistraţilor este un instrument de atac politic împotriva magistraţilor şi procurorilor care deranjează interesele infractorilor din PSD şi ALDE. Nu vorbim aici doar de Laura Codruţa Kovesi, ci de orice magistrat care deranjează interesele unor infractori politici”, a scris Ionel Dancă, pe Facebook. 

De asemenea, deputatul Raluca Turcan, spune că ceea ce se întâmplă cu Laura Codruţa Kovesi este emblematic pentru ce se va întâmpla în fiecare zi în România. 

„Ceea ce se întâmplă în seara aceasta cu Laura Codruta Kovesi este emblematic pentru ce se va întâmpla în fiecare zi în România dacă îngenuncherea justiţiei le va reuşi celor din PSD. Toată ţara poate vedea că lupta acerbă pentru controlul justiţiei pe care au declanşat-o, din prima zi a guvernării, nu a urmărit doar albirea dosarelor infractorilor de rang înalt ci şi asmuţirea justiţiei împotriva tuturor celor incomozi. Ar trebui de urgenţă declanşată o investigaţie să afle toată lumea cine face asta. La comanda cui??? În acest moment în România, Liviu Dragnea prin Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, cu sprijinul lui Tudorel Toader, duce o amplă acţiune de poliţie politică. În acest caz nu vorbim de o persoană cu o gravă suspiciune de corupţie. Vorbim de candidatul cel mai bine plasat într-o cursă internaţională pentru a deveni procuror şef european”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate