duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAgenda ZileiSe discută delegarea lui Călin Nistor la șefia DNA

Se discută delegarea lui Călin Nistor la șefia DNA

Propunerea de delegare a lui Călin Nistor la șefia DNA – Direcţiei Naţionale Anticorupţie este discutată astăzi de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. 

În prezent, Călin Nistor ocupă poziţia de procuror-şef adjunct. Secţia pentru procurori urmează să discute propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a lui Călin Nistor, procuror şef adjunct în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, se arată pe ordinea de zi a instituției. 

Călin Nistor asigură în acest moment conducerea Direcţiei, după ce Anca Jurma a anunţat, la începutul lunii ianuarie, că nu mai doreşte prelungirea mandatului de şef interimar. 

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale. 

Ulterior, ministrul Justiţiei a propus numirea Adinei Florea ca procuror-şef al DNA. Preşedintele Klaus Iohannis a respins însă această propunere.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate