marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiKelemen Hunor: Dosarul Revoluției a ajuns cam târziu în instanță

Kelemen Hunor: Dosarul Revoluției a ajuns cam târziu în instanță

Dosarul Revoluției a ajuns cam târziu în instanță este de părere președintele UDMR, care consideră că trimiterea acestuia în fața justiției ar fi trebuit să ajungă mult mai devreme, în anii 90. Chiar și așa, acesta spune că vinovații trebuie trași la răspundere. 

„E cam târziu, dar trebuie făcut acest pas, trebuia mai demult, trebuia imediat – în anii ’90, atunci era foarte interesat să vedem ce s-a întâmplat. Eu sunt şi acum curios ce s-a întâmplat, ce se află în dosar, dar, în sfârşit, măcar acest pas a fost făcut. Alte comentarii nu pot să fac, dar responsabilii trebuie traşi la răspundere”, a afirmat Kelemen Hunor la Parlament referindu-se la dosarul Revoluției din decembrie 1989

Potrivit lui Hunor, el nu intră în disputele politice legate de acest dosar, subliniind că viitorul Europei nu este legat nici de Augustin Lazăr, nici de Ion Iliescu. 

„Nu intru în aceste dispute politice, fiindcă în această campanie electorală subiectele nu sunt nici Augustin Lazăr, nici Ion Iliescu, ci viitorul UE. Viitorul UE nu este legat nici de Augustin Lazăr, nici de Ion Iliescu. Eu las colegii din alte partide să se exprime. Am o rugăminte către toţi liderii politici: haideţi să încercăm să vorbim în această perioadă despre UE, despre viitorul României, viitorul UE, cum credem că ar trebui să se schimbe UE. Despre acest lucru trebuie să vorbim, pentru că nici Augustin Lazăr, nici Ion Iliescu nu vor schimba soarta şi direcţia UE”, a mai declarat președintele UDMR. 

Procurorul general Augustin Lazăr a anunţat că Secţia militară din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a trimis în instanţă dosarul Revoluţiei. Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost trimis în judecată de procurorii militari pentru săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii. În schimb, cauzele altor personaje implicate în același dosar au fost clasate din diferite motive. 

Și președintele României, Klaus Iohannis a salutat decizia Parchetului Militar de a trimite în fața instanței acest dosar. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate