duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalize MediaDragnea greșește: Firea poate câștiga lupta. Nu și războiul

Dragnea greșește: Firea poate câștiga lupta. Nu și războiul

Liviu Dragnea controlează totul, spune Gabriela Vrânceanu Firea în cadrul unui interviu TV. Pentru cine nu a cunoscut-o pe Firea, trebuie spus că principalul atu care o ajută să acceadă în viață este ambiția.

Apoi, atuul secund din galeria ei de arme a este cunoașterea în detaliu, cu exactitate, a pieței mass-media. Gabriela Firea știe cum să folosească media, ce cuvinte să aleagă, când să le declare. Iată de ce cred că ea va câștiga această luptă cu Liviu Dragnea, chiar dacă nu și războiul. În plus, Firea nu este singură, așa cum ar crede unii.

Dar, să privim faptele.

„Nu am un conflict cu Liviu Dragnea ca persoană, ci cu modul său de a face politică. Am suportat atacuri la persoană, atacuri la familie, au pornit de la Liviu Dragnea. Sunt oameni din jurul lui care răspândesc știri false. Sunt intoxicări privind cine ar fi în spatele meu”, a spus Gabriela Firea la Digi 24.

„Au venit cu acea invenție că eu și familia mea avem ceva împotrivă față de legea offshore și că am fi interesați de Marea Neagră. Sunt niște aberații pe care le transmite Liviu Dragnea, aseară chiar a punctat în public răspicat aceste lucruri. Am fost demonizată că aș fi împotriva legii amnistiei și am spus răspicat, nu am niciun motiv personal să fiu pentru sau împotrivă, dar voi fi pentru orice act normativ dacă este juridic perfect, consolidat, și să nu îi ducă pe cei care au aprobat în zona periculoasă cu justiția, să nu arunce țara în haos”, a spus Firea.

Ea nu exclude ”mazilirea” ei din partid, dar asta nu pare să o îngrijoreze prea mult.

”Dacă voi candida pentru un al doilea mandat, fără sprijinul Partidului Social Democrat, va fi o decizie pe care o voi lua la acel moment şi este posibil, în cazul în care din discuţia cu bucureştenii voi considera că am suport – nu exclud o candidatură independentă”, spunea Firea, cu ceva timp în urmă.

După cum susțin diverse surse, Firea nu este singură. Are spatele asigurat de oameni ”grei” din PSD. Iata ce spune deputatul independent Remus Borza: Dragnea ”e angajat într-o bătălie pe viață și pe moarte cu Gabriela Firea, cu președintele republicii, cu serviciile, cu procurorii șefi ai marilor parchete și cu o parte a propriilor baroni care o susțin din umbră pe Firea”.

Evident, Firea neagă că ar avea pe cineva în spatele ei, cu excepția mașinilor care o urmăresc oriunde s-ar duce, atât pe ea, cât și pe soțul Florentin Pandele.

Să ne oprim puțin aici.

Florentin Pandele este nu orice primar, ci, după cum scrie presa locală, a fost ”cel mai votat primar de oraș al PSD”, înainte să devină la fel de independent ca Sorin Oprescu.

Să ne amintim că un astfel de primar, al celui mai bogat oraș de lângă București, (cu excepția, probabil, a zonei Pipera-Otopeni), a făcut apel la toți primarii din România în 2017 să preseze propriii parlamentari pentru a nu susține proiectul bugetului pe 2018. De ce? Pentru că Voluntari, orașul pe care îl conduce, ar fi pierdut o cincime din buget în urma ”revoluției fiscale” inițiate de Dragnea prin intermediul premierului de atunci, Mihai Tudose. Au fost atunci chiar unele voci care îl vedeau pe Pandele alături de mișcarea #rezist.
Așadar, doar dacă putem considera afirmațiile făcute de Firea privind urmărirea ei sau a soțului de către mașini diferite, putem înțelege că ea este susținută în mod clar de o parte importantă din PSD și chiar non-PSD.

Unde merge conflictul cu Dragnea? Către ce se îndreaptă?

Către o ruptură în cadrul PSD.

Inițial, există o scădere în sondaje pentru PSD. De unde și ideea remanierii guvernamentale propusă de Dragnea. Nici el nu știe pe cine va remania, însă trebuie arătate cu degetul anumite persoane, altfel catastrofa mediatică va fi și mai abruptă.

După ce Firea va rupe PSD-ul în două, polarizându-l, va avea exercițiul mediatic de partea ei pentru a lansa noul PSD.

”Din nefericire, domnul Dragnea a transformat temele pe care eu le-am adus în de mine…în război subteran”, spune Firea. Ea urma să fie pe lista scurtă pentru prezidențialele de anul viitor, dacă Dragnea ar fi avut probleme legale care l-ar fi împiedicat să candideze chiar el. Astfel, candidatul inițial Călin Popescu Tăriceanu a pierdut popularitate atât de mult, încât Dragnea l-a înlocuit cu Firea.

Care neagă că ar dori să fie președinte.

Vom vedea cum vor evolua lucrurile în CEX (Comitetul Executiv al PSD) și cum va reuși să scape Gabriela Vrânceanu Firea de excluderea din partid –  asta, dacă va dori să scape și nu să creeze alt partid de la zero.

Până atunci, panem et circenses.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate