marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiPSD vrea să crească în sondaje - folosește referendumul pentru familie

PSD vrea să crească în sondaje – folosește referendumul pentru familie

Căderea PSD în sondaje poate fi reparată nu doar printr-o remaniere guvernamentală, ci și prin instrumentele clasice: pe spatele instituțiilor apreciate de români.

Una din aceste instituții, Biserica Ortodoxă Română, extrem de ”apreciată” de politicienii ultimilor ani (vezi bugetele extinse, dedicate unor proiecte precum Catedrala Mântuirii Neamului), susține familia tradițională. Cum peste 70% din români se declară ortodocși, una din posibilitățile de a crește, politic, este să te vorbească de bine preotul, la slujbă, duminica, în biserică.

O alta este să folosești una din caracteristicile ortodoxiei- tradiționalismul creștin, ca armă politică. Mai ales în sprijinul unui referendum pentru familia tradițională, definită clar ca ”o familie formată din un bărbat şi o femeie”.

Nu este greu, prin urmare, pentru a sesiza această mișcare, pe care fostul premier Dacian Cioloş, preşedinte fondator al Mişcării România Împreună, o subliniază.

Referendumul pentru familie, folosit politic

„Din păcate, este un instrument pe care PSD îl foloseşte politic. Îl scoate de la naftalină de câte ori au de acoperit câte o temă. Ba îl votează, ba nu îl votează, tot mai mult comentează despre el decât să facă nişte lucruri pentru familie. Nu cred că aceasta este modalitatea de a rezolva problema pentru toţi cei care vor să susţină o familie formată din un bărbat şi o femeie, care să aibă copii, care să îşi poată educa copiii, să îi ducă la şcoală, să poată să îi trateze atunci când au probleme de sănătate”, spune Cioloș.

”Toate lucrurile astea ar însemna să ai grijă de familie în România, nu să modifici o Constituţie fără ca asta să aibă un impact imediat asupra calităţii vieţii în România”, afirmă Cioloş, conform Agerpres.

„Eu cred că cei care într-adevăr se gândesc la familie şi vor să susţină o familie care să aibă copii şi pe care să îi educe corect ar trebui să se gândească la o serie de politici publice. (…) Ce a făcut Guvernul actual ca să împiedice separarea familiilor dintre un bărbat şi o femeie care au copii, dintre care un părinte trebuie să plece să lucreze în străinătate pentru că nu are condiţii aici şi celălalt să rămână cu copiii sau mai rău când amândoi trebuie să plece? Astea sunt problemele familiei şi ale familiei tradiţionale în România pe care PSD o vede doar ca pe un instrument de manipulare politică pentru a acoperi alte lucruri pe care doreşte să le facă”, a mai spus Cioloş.

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie a fost înscrisă pentru dezbatere şi vot pe ordinea de zi de marţi a plenului Senatului si a fost adoptată cu 10 voturi ”pentru”, 13 impotrivă și șapte abțineri.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate