miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAdministrație publicăDragnea, promisiuni electorale cu efect imposibil de realizat

Dragnea, promisiuni electorale cu efect imposibil de realizat

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a intrat serios în campania electorală și face promisiuni cu un efect greu sau imposibil de realizat.

Acesta a anunţat creşterea subvenţiilor şi scăderea TVA pentru legumicultori, astfel încât, în cinci-şase ani, să mâncăm româneşte. Un scop asemănător a fost și atunci când s-a scăzut TVA-ul la pâine. Pentru o perioadă de timp pâinea a fost mai ieftină, dar apoi s-a scumpit din nou. 

„Programul de tomate prevede 3.000 de euro subvenţie pentru mia de metri pătraţi. Şi am anunţat ce înseamnă extinderea acestui program care deja este elaborat. Vom acorda subvenţie pentru achiziţionarea de centrale termice, pentru a putea acoperi şi lunile de iarnă, şi pentru solarii şi pentru sere. Cei care vor ieşi cu roşiile în perioada 1 decembrie – 1 mai, deci timpuriu, vor primi subvenţia de 6.000 de euro. Cei care vor ieşi cu roşiile după 1 mai, aşa cum este acum, vor primi 4.000 de euro, nu 3.000 de euro. Deci, se măreşte aici”, a declarat liderul PSD la Antena 3. 

Programul se va extinde şi pentru alte şase tipuri de legume – ardei gras, ardei iute, ardei kapia şi gogoşar, castraveţi şi vinete -, unde se vor acorda, la începutul programului, 1.000 de euro pe mia de metri pătraţi. 

„În acest an, pentru că vremea n-a fost foarte bună pentru solarii, termenul până la care sunt aşteptaţi să vină cu cele două tone de producţie se prelungeşte până la 15 iunie, pentru ca niciun legumicultor să nu piardă această subvenţie. Vom acorda facilităţi bancare pentru cei care vor începe să-şi construiască solarii, pentru că deja au început să vină informaţii că din ce în ce mai mulţi români şi în special tineri vor să-şi construiască solarii şi trebuie să-i ajutăm să înceapă, pentru că, odată intraţi în program, afacerea va deveni foarte profitabilă şi o să avem şanse din ce în ce mai mari cu fiecare an care trece să mâncăm româneşte”, a mai spus liderul PSD. 

De asemenea, el a mai spus că TVA pentru produsele bio şi produsele tradiţionale româneşti va scădea de la 9% la 5%. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate