marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiUPDATE: Dragnea vrea să scape de pușcărie și contestă modul de tragere...

UPDATE: Dragnea vrea să scape de pușcărie și contestă modul de tragere la sorţi a completurilor de 5 judecători

UPDATE: Dragnea a reușit să câștige împotriva ÎCCJ. Curtea de Apel București i-a dat dreptate lui Liviu Dragnea în procesul cu ÎCCJ, acesta contestând modul de tragere la sorţi a completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă. În momentul de față, toate procesele care se află la ÎCCJ vor fi suspendate. 

 

13.40: Curtea de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare în procesul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, contestă modul de tragere la sorţi a completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă. Liviu Dragnea este judecat la Instanţa supremă în dosarul DGASPC Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. 

Liderul PSD a dat în judecată Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la decizia Colegiului de conducere al ÎCCJ din luna septembrie, prin care s-a hotărât să nu fie aplicate noile reglementări privind formarea completurilor de cinci judecători

Flavia Teodosiu, avocata lui Dragnea, a venit cu o completare şi a anunţat în sala de judecată că liderul PSD solicită atât suspendarea, cât şi anularea deciziei din 8 noiembrie a Colegiului de conducere de la ÎCCJ, în baza căreia au fost trase la sorţi noile completuri de cinci judecători. 

Potrivit ei, noile completuri au fost trase la sorţi fără ca Instanţa supremă să aştepte publicarea de către Curtea Constituţională a motivării deciziei privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi ÎCCJ pe tema constituirii completurilor de 5. Aceasta susține că tragerea la sorţi a completurilor de 5 magistraţi de la Instanţa supremă este nelegală, iar lui Dragnea i-au fost încălcate drepturile procesuale. 

Contestă modul de tragere la sorţi a completurilor de 5 judecători

Avocata este de părere că  Instanţa supremă ar fi trebuit să-i tragă la sorţi doar pe preşedinţii completurilor şi nu pe toţi membrii. Așa că aceasta a solicitat Curţii de Apel Bucureşti sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie privind dispoziţiile articolului 32 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară. 

Pe 5 octombrie, Liviu Dragnea a depus în instanţă o cerere, prin care solicita anularea unei decizii a Colegiului de conducere al Instanţei supreme, prin care s-a hotărât să nu fie aplicată noua procedură de constituire a completurilor de cinci judecători, prevăzută de Legea 304/2004. 

Dragnea susţinea, în cererea depusă, că Instanţa supremă şi-a asumat aplicarea selectivă a prevederilor Legii 304/2004, iar nerespectarea normelor privind compunerea completurilor de cinci judecători afectează legalitatea hotărârilor judecătoreşti, pronunţate după data de 23 iulie 2018, când au intrat în vigoare noile dispoziţii. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate